«Савік Шустер студія» зняла пілот програми «3S Press-клуб»

24 Листопада 2011
9732
24 Листопада 2011
13:32

«Савік Шустер студія» зняла пілот програми «3S Press-клуб»

9732
Прес-клуб збиратимуть двічі на місяць, незалежно від того, чи буде ефір
«Савік Шустер студія» зняла пілот програми «3S Press-клуб»

23 листопада продакшн «Савік Шустер студія» знімав пілот нової програми «3S Press-клуб». Ведучий і модератор прес-клубу - редактор студії Сергій Іванов.

 

Як розповіла «Детектор медіа» піар-директор «Савік Шустер студії» Каріна Палаєва, формат «3S Press-клуб» хоч і нагадує програму «Прес-клуб», яка виходила на російському телебаченні з 1989 по 2003 рік, однак є окремою розробкою «Савік Шустер студії».

 

Ідея програми така: у студії за столиками з напоями збираються близько 40 журналістів, які переглядають сюжети своїх колег і потім їх обговорюють. Слово дають за бажанням. Гостями пілоту стали, зокрема, В'ячеслав Піховшек, Ірина Ваннікова, Андрій Шевченко, Ольга Червакова, Михайло Винницький.

 

Як розповів у Facebook Михайло Винницький, під час тригодинного пілоту гостям показали шість сюжетів: про бездомних собак і їхній притулок, створений такою собі Асею Вільгельмівною; про дівчинку Катерину, яка розказувала про своє трагічне безпритульне життя; vox populi про те, чим (нібито) гордяться українці; про поета, який декламує власні твори в метро; про фіктивні шлюби, які укладаються для того, щоб купити нирку; соціальна реклама проти куріння.

 

За словами Каріни Палаєвої, авторами показаних робіт були як молоді журналісти (наприклад, двоє студенток Інституту журналістики), так і досвідчені (наприклад, заслужений журналіст Ірина Антонова). З-поміж сюжетів були такі, що вже виходили в ефір, і ті, що були зняті на базі «Савік Шустер студії» спеціально для прес-клубу. Відбором відеоробіт займалися режисер і редактори.

 

«Наша ідея - створити майданчик для спілкування колег, зібрати на базі студії журналістів, які будуть спілкуватися і ділитися досвідом, - розповідає пані Палаєва. - Окрім цього, ми хочемо відкрити нові обличчя, які зможемо залучити до роботи над нашим соціальним проектом, що готується на Першому національному. А також ми хочемо вийти на новий рівень журналістики, тому що всі зараз прив'язані до політики, а насправді є багато інших цікавих тем у регіонах».

 

Яким каналам пропонуватимуть новий проект, у студії поки що не визначилися. Однак запевняють, що не збираються зациклюватися на ефірі і збиратимуть прес-клуб двічі на місяць, незалежно від того, чи виходитиме програма в ефір. «Ми просто хочемо створити журналістський клуб», - наголосила Каріна Палаєва.

 

Утім, на думку Михайла Винницького, фахівців «Савік Шустер студії» використовують політтехнологи, оскільки формат покликаний відволікти достатню кількість людей від реальних проблем політикуму. «З точки зору політтехнологій все зроблено дуже тонко:під приводом того, що нібито аудиторія втомилася від політичних баталій та економічних дискусій, журналістам слід виробляти сюжети "з життя"», - написав він у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9732
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pym
4549 дн. тому
А слабо обговорити політичні сюжети? Що країна одними котиками-песиками та соціальними рекламами живе?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду