detector.media
22.12.2011 13:28
Соціальний проект Шустера на Першому національному стартує 24 січня
Поєднання інформаційно-аналітичного жанру з ток-шоу

Новий соціальний проект «Савік Шустер студії» стартує на Першому національному 24 січня. Про це 21 грудня на презентації телевізійної соціальної мережі Say.tv повідомив Савік Шустер.

 

У коментарі «Детектор медіа» Савік Шустер розповів, що програма виходитиме щовівторка, її назву він оголосить трохи згодом - після того, як отримає авторську згоду відомої людини, якій належить одне слово. Ведучим буде сам Савік Шустер.

 

За його словами, це буде не зовсім ток-шоу. «Це з одного боку дуже репортерський формат, тому що в нас буде команда репортерів, які будуть реально розбиратися в ситуації, по-справжньому проникатимуть у неї. Будуть сюжети, але не новинні, а проникливі, щось на кшталт невеликих документальних фільмів», - розповідає Савік Шустер.

 

Програма складатиметься з двох частин. Перша, інформаційно-аналітична, триватиме годину, з 20:00 до 21:00. «У цій частині буде екран, де журналісти з різних міст України розповідатимуть про те, що важливого соціального відбулося в місті, області, селі за тиждень. Ми відбиратимемо найзнаковіші події та даватимемо картину життя країни. Тому що це проект про життя», - зазначає ведучий.

 

Друга частина починатиметься після випуску «Підсумків дня» та триватиме півтори години. У цьому блоці буде показана заглиблена історія на одну тему, проникливі репортажі з обговоренням у студії. Автори цих репортажів і їхні герої будуть активними учасниками розмовної частини. Окрім цього, глядачі в студії, якими будуть місцеві депутати від сільського до обласного рівня, матимуть можливість інтерактиву.

 

«Але це не буде обговорення, як у п'ятницю, з політичним світом, з пристрастями. Ми намагаємося зробити так, щоб бути більш конкретними. Щоб ми обговорили певну проблему, наприклад, проблему інтернатів, і дійшли аж до того, щоб прийняти законодавчу ініціативу», - каже Савік Шустер.

 

 


 

 

За його словами, у репортерському форматі є щось від фільму «Янголи Чарлі»: репортери - це агенти-янголи, які мають вирішити певну проблему.

 

Над проектом працюють четверо репортерів, їхні імена Савік Шустер поки не називає. «Сподіваюся, що до кінця літа ми дійдемо до восьми, а ідеальним було б мати 12 хороших репортерів, які матимуть час готуватися до програми. Адже якщо вони знімають сюжет про інтернат, то там треба й пожити», - зауважує він.

 

Як писала «Детектор медіа», «Савік Шустер студія» оголосила конкурс на посаду репортера для роботи над соціальним проектом. «Нам потрібні люди, які проникаються проблемою, які відчувають і пропускають крізь себе. А знайти здібну людину не так просто. При нашому відборі людей були непогані професіонали, які самі зізнавалися, що їх не дуже хвилює така тематика. Довелося від них відмовитися», - додає Савік Шустер.

 

Нагадаємо, соціальне ток-шоу «Савік Шустер студії» для Першого національного готувалося ще на осінь, планувалося, що програма під назвою «Шустер live - Суспільство» виходитиме щочетверга.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY