Нацрада взяла до відома порушення в «Секс-місії», «Дітях напрокат», «Джентльменах на дачі» і Big Brother

14 Грудня 2011
21856
14 Грудня 2011
13:51

Нацрада взяла до відома порушення в «Секс-місії», «Дітях напрокат», «Джентльменах на дачі» і Big Brother

21856
Нацрада взяла до відома порушення в «Секс-місії», «Дітях напрокат», «Джентльменах на дачі» і Big Brother

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не стала оголошувати попередження телеканалам К1, «1+1» та ICTV за трансляцію програм Big Brother, «Секс-місія», «Діти напрокат» і «Джентльмени на дачі». За результатами чотирьох перевірок рішення регулятора передбачають: взяти до відома наявність порушень (зокрема, ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення» - «Захист суспільної моралі та забезпечення прав неповнолітніх і юнацтва»), зобов'язати усунути їх протягом місяця і надіслати звіт.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, щодо програми «Діти напрокат» на каналі «1+1» були зафіксовані ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення», а саме наявність ненормативної лексики, але вона була перекрита звуковим сигналом. Раніше Нацрада вже розглядала результати перевірки через «Дітей напрокат», але не визначилася з рішенням.

 

Так само нецензурні вислови перекривав і канал ICTV у «Джентльменах на дачі». Хоча Нацрада і зафіксувала ознаки порушень ч. 2 ст. 62 та ч. 2 ст. 6 («Недопустимість зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій») закону «Про телебачення і радіомовлення». «Звуковими сигналами компанія ненормативну лексику закривала, але треба звернутися до моральності продюсерів, щоб вони не забували, що о 19:00 та о 20:00 біля телевізорів знаходяться діти», - сказала Оксана Головатенко.

 

Щодо Big Brother Нацрада визнала ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення» та ст. 13 закону «Про захист суспільної моралі» («Порядок і умови публічної демонстрації продукції, що містить елементи еротики, засобами масової інформації»). «Але перевірка зафіксувала, що всі сцени еротичного характери виходили після 23:00 - о 00:17», - наголосила пані Головатенко.

 

Також еротичні сцени, які містили ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення», за даними Нацради, виходили після 23:00 і на «1+1» у програмі «Секс-місія». За словами пані Головатенко, проект стартував о 22:20, але потім телеканал переніс його на 23:00. «Ми також враховуємо те, що компанія взагалі відмовилася від цієї програми», - додав голова регуляторного органу Володимир Манжосов.

 

Нагадаємо, стурбованість щодо «Дітей напрокат» Нацраді висловила Генпрокуратура, щодо «Джентльменів на дачі» - Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК), щодо Big Brother - НЕК і телеглядачі, щодо «Секс-місії» - телеглядачі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду