detector.media
14.12.2011 13:51
Нацрада взяла до відома порушення в «Секс-місії», «Дітях напрокат», «Джентльменах на дачі» і Big Brother

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не стала оголошувати попередження телеканалам К1, «1+1» та ICTV за трансляцію програм Big Brother, «Секс-місія», «Діти напрокат» і «Джентльмени на дачі». За результатами чотирьох перевірок рішення регулятора передбачають: взяти до відома наявність порушень (зокрема, ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення» - «Захист суспільної моралі та забезпечення прав неповнолітніх і юнацтва»), зобов'язати усунути їх протягом місяця і надіслати звіт.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, щодо програми «Діти напрокат» на каналі «1+1» були зафіксовані ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення», а саме наявність ненормативної лексики, але вона була перекрита звуковим сигналом. Раніше Нацрада вже розглядала результати перевірки через «Дітей напрокат», але не визначилася з рішенням.

 

Так само нецензурні вислови перекривав і канал ICTV у «Джентльменах на дачі». Хоча Нацрада і зафіксувала ознаки порушень ч. 2 ст. 62 та ч. 2 ст. 6 («Недопустимість зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій») закону «Про телебачення і радіомовлення». «Звуковими сигналами компанія ненормативну лексику закривала, але треба звернутися до моральності продюсерів, щоб вони не забували, що о 19:00 та о 20:00 біля телевізорів знаходяться діти», - сказала Оксана Головатенко.

 

Щодо Big Brother Нацрада визнала ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення» та ст. 13 закону «Про захист суспільної моралі» («Порядок і умови публічної демонстрації продукції, що містить елементи еротики, засобами масової інформації»). «Але перевірка зафіксувала, що всі сцени еротичного характери виходили після 23:00 - о 00:17», - наголосила пані Головатенко.

 

Також еротичні сцени, які містили ознаки порушень ч. 1, 2 ст. 62 закону «Про телебачення і радіомовлення», за даними Нацради, виходили після 23:00 і на «1+1» у програмі «Секс-місія». За словами пані Головатенко, проект стартував о 22:20, але потім телеканал переніс його на 23:00. «Ми також враховуємо те, що компанія взагалі відмовилася від цієї програми», - додав голова регуляторного органу Володимир Манжосов.

 

Нагадаємо, стурбованість щодо «Дітей напрокат» Нацраді висловила Генпрокуратура, щодо «Джентльменів на дачі» - Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК), щодо Big Brother - НЕК і телеглядачі, щодо «Секс-місії» - телеглядачі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY