Лещенко заявив до Генпрокуратури про порушення МВС закону про доступ до інформації (ДОПОВНЕНО)

26 Липня 2011
9283
26 Липня 2011
16:45

Лещенко заявив до Генпрокуратури про порушення МВС закону про доступ до інформації (ДОПОВНЕНО)

9283
Лещенко заявив до Генпрокуратури про порушення МВС закону про доступ до інформації (ДОПОВНЕНО)

Журналіст інтернет-видання «Українська правда» Сергій Лещенко звернувся до генерального прокурора України із заявою про порушення Міністерством внутрішніх справ України законодавства про доступ до публічної інформації. Про це йдеться у його блозі на УП.

 

Зокрема, пан Лещенко зазначає, що у ході виконання професійних обов'язків він дослідив питання забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Міністерстві внутрішніх справ України. «Мною встановлено, що Міністерством внутрішніх справ не додержано положень зазначеного Закону (N2939-VI від 13.01.2011; далі - Закон), а також Указу Президента України "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації" від 05.05.2011 N547/2011», - йдеться у блозі.

 

За словами журналіста, він встановив, що попри набуття законом чинності ще 9 травня та всупереч конкретним дорученням, які містяться в указі президента, в Міністерстві внутрішніх справ станом на 19 липня не функціонує спеціальний структурний підрозділ (або не визначені відповідні посадові особи), який організовує у встановленому порядку доступ до публічної інформації, якою володіє міністерство.

 

На думку Сергія Лещенка, це свідчить про очевидне порушення вимог закону та може завдати істотної шкоди інтересам фізичних та юридичних осіб, право яких на доступ до інформації за таких умов не може бути задоволено належним чином.

 

Журналіст просить ГПУ здійснити прокурорський нагляд за додержанням і застосуванням Міністерством внутрішніх справ України Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у начальника Управління зв'язків із громадськістю МВС України.

 

Начальник Управління зв'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір у коментарі ТК сказала, що у міністерстві не згодні зі звинуваченнями Сергія Лещенка: «Ми не погоджуємося зі звинуваченнями Лещенка, тому що підрозділ, який займається доступом до публічної інформації, у нас створено. Крім того, на сайті міністерства є відповідна рубрика, яка постійно оновлюється. Журналіст має право звертатися до прокуратури. Контролюючий орган перевірить наші дії. Якщо ми робимо щось не так, прокуратура нам про це повідомить, і ми виправимося».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду