Міліція пообіцяла журналістам видати наказ про сприяння під час масових заходів

30 Листопада 2011
9271
30 Листопада 2011
19:22

Міліція пообіцяла журналістам видати наказ про сприяння під час масових заходів

9271
Міліція пообіцяла журналістам видати наказ про сприяння під час масових заходів

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко пообіцяв журналістам підписати наказ про сприяння працівникам ЗМІ під час публічних заходів. Такої домовленості було досягнуто 30 листопада в ході зустрічі керівництва МВС із журналістами.

 

Під час цієї зустрічі медійники висунули низку вимог до відомства, зокрема, прийняття упродовж тижня спеціального наказу про неперешкоджання журналістській діяльності під час проведення мирних масових акцій.

 

Журналісти попросили в наказі нагадати міліції про кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності (стаття 171 ККУ). Крім цього, вони просили деталізувати, що саме забороняється міліціонерам робити: бити журналістів, затуляти об'єктиви руками, штовхати, вимагати витерти записане тощо. Також в наказі має бути передбачене конкретне покарання за його порушення.

 

Учасники зустрічі домовилися, що журналісти напишуть проект рекомендацій до наказу, і з моменту отримання цих рекомендацій протягом тижня МВС підпише наказ.

 

Також сторони домовилися створити робочу групу, у якій обговорять питання ідентифікації журналістів, створення спеціальної інструкції про взаємодію з працівниками ЗМІ на публічних акціях, а також проведення щомісячних зустрічей з медійниками для швидкого реагування на факти порушень прав журналістів.

 

З журналістського боку на зустрічі були присутніми Оксана Романюк («Репортери без кордонів»), Ігор Лубченко і Тетяна Котюжинська (НСЖУ), Світлана Остапа («Детектор медіа»), Олена Білозерська (ІА «Поряд з вами»), Мустафа Найєм («Українська правда»), Анастасія Станко (ТВі), Єгор Соболєв (бюро «Свідомо»), Наталка Соколенко та Артем Соколенко («Стоп цензурі!») та Оксана Геронтьєва (ІА «Інтерфакс-Україна»).

 

З боку МВС були присутніми міністр Віталій Захарченко, заступник міністра Віктор Ратушняк, Начальник Головного слідчого управління Василь Фаринник і начальник Управління зв'язків з громадськістю Володимир Поліщук.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду