Ханне Северінсен: Законопроект про мораль несе загрозу цензури в інтернеті

18 Листопада 2011
6334
18 Листопада 2011
15:48

Ханне Северінсен: Законопроект про мораль несе загрозу цензури в інтернеті

6334
Влада не розуміє різниці між блогами і прес-релізами
Ханне Северінсен: Законопроект про мораль несе загрозу цензури в інтернеті

«Законопроект про захист суспільної моралі в Україні несе загрозу з точки зору цензури в інтернеті», - сказала президент «Європейської медіа платформи» Ханне Северінсен під час круглого столу на тему «Інтеграція України в європейське інформаційне суспільство», який відбувся 18 листопада. «В українських ЗМІ домінує влада, але інтернет залишається вільним. А вільні ЗМІ - це передумова розбудови громадянського суспільства», - зазначила вона.

 

За словами пані Северінсен, 2011-й рік в Україні оголошено роком інформаційного суспільства, але насправді це просто гарні слова, і нічого конструктивного не зроблено для того, щоб українське суспільство стало більш інформаційним. «Але ще залишилося півтора місяці, ще можна встигнути щось зробити», - зауважила вона. Вона запропонувала активніше використовувати досвід інших країн.

 

Северінсен покритикувала іноземні посольства і консульства в Україні через те, що вони часто відмовляють у візах, тим самим перешкоджаючи українцям подорожувати і пізнавати інші країни.

 

Ханне Северінсон підкреслила роль журналістів у становленні громадянського суспільства в Україні. Вона нагадала події 2004 року, коли завдячуючи журналістській революції проти темників телевізійна картинка змінилася і українські громадяни почули об'єктивну інформацію про події.

 

«За попереднього президента Україна не мала спільної політики назовні, а за нинішнього має, але вона дуже пострадянська, - сказала народний депутат Ірина Геращенко. - Скільки б влада не витрачала коштів на імідж України, закордоном все одно багато публікацій із українського інтернету. Тому нашим сайтам варто подумати про англомовні версії». Також пані Геращенко розкритикувала державну інформаційну політику. За її словами, влада не розрізняє блоги і прес-релізи, і інформує про свої реформи дуже недолуго.

 

Організатори заходу («Європейська медіа платформа» і парламентський комітет з питань євроінтеграції) і учасники ще раз розглянули меморандум про взаєморозуміння щодо пріоритетності розбудови в Україні інформаційного суспільства, ухвалений ще в лютому цього року і підтриманий різними вітчизняними та зарубіжними організаціями, і запропонували іншим його також підтримати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6334
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду