detector.media
18.11.2011 15:48
Ханне Северінсен: Законопроект про мораль несе загрозу цензури в інтернеті
Влада не розуміє різниці між блогами і прес-релізами

«Законопроект про захист суспільної моралі в Україні несе загрозу з точки зору цензури в інтернеті», - сказала президент «Європейської медіа платформи» Ханне Северінсен під час круглого столу на тему «Інтеграція України в європейське інформаційне суспільство», який відбувся 18 листопада. «В українських ЗМІ домінує влада, але інтернет залишається вільним. А вільні ЗМІ - це передумова розбудови громадянського суспільства», - зазначила вона.

 

За словами пані Северінсен, 2011-й рік в Україні оголошено роком інформаційного суспільства, але насправді це просто гарні слова, і нічого конструктивного не зроблено для того, щоб українське суспільство стало більш інформаційним. «Але ще залишилося півтора місяці, ще можна встигнути щось зробити», - зауважила вона. Вона запропонувала активніше використовувати досвід інших країн.

 

Северінсен покритикувала іноземні посольства і консульства в Україні через те, що вони часто відмовляють у візах, тим самим перешкоджаючи українцям подорожувати і пізнавати інші країни.

 

Ханне Северінсон підкреслила роль журналістів у становленні громадянського суспільства в Україні. Вона нагадала події 2004 року, коли завдячуючи журналістській революції проти темників телевізійна картинка змінилася і українські громадяни почули об'єктивну інформацію про події.

 

«За попереднього президента Україна не мала спільної політики назовні, а за нинішнього має, але вона дуже пострадянська, - сказала народний депутат Ірина Геращенко. - Скільки б влада не витрачала коштів на імідж України, закордоном все одно багато публікацій із українського інтернету. Тому нашим сайтам варто подумати про англомовні версії». Також пані Геращенко розкритикувала державну інформаційну політику. За її словами, влада не розрізняє блоги і прес-релізи, і інформує про свої реформи дуже недолуго.

 

Організатори заходу («Європейська медіа платформа» і парламентський комітет з питань євроінтеграції) і учасники ще раз розглянули меморандум про взаєморозуміння щодо пріоритетності розбудови в Україні інформаційного суспільства, ухвалений ще в лютому цього року і підтриманий різними вітчизняними та зарубіжними організаціями, і запропонували іншим його також підтримати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY