Мирослава Гонгадзе звернеться до Європейського суду щодо необхідності відкрити процес над Пукачем

1 Вересня 2011
16988
1 Вересня 2011
10:57

Мирослава Гонгадзе звернеться до Європейського суду щодо необхідності відкрити процес над Пукачем

16988
Мирослава Гонгадзе звернеться до Європейського суду щодо необхідності відкрити процес над Пукачем

Вдова журналіста Мирослава Гонгадзе наполягає на тому, що судовий процес над генералом Олексієм Пукачем має бути відкритим. З цього приводу вона звертатиметься до Європейського суду з прав людини з вимогою про необхідність відкритості цього судового процесу і буде клопотати про те, що український суд порушив її права як потерпілої у цьому процесі. Про це вона сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.  На її думку, суспільство повинне про це знати, і Конституцією передбачені права потерпілих і відкритість судового процесу.

 

Говорячи про допит Пукача в суді, Мирослава Гонгадзе зазначила, що його свідчення - не нові, і їх необхідно перевіряти. «І як Кучма, так і Литвин, так і Джига - вони всі ще на свободі, всі ще живі, і вони повинні свідчити у судовому процесі, саме у цьому судовому процесі!», - сказала вона.

 

«Генерал Пукач сьогодні не розкаюється, а переконує суд, що діяв правомірно, вбивши Георгія. Пукача однозначно мають покарати довічним ув'язненням. Але принциповим у цьому процесі є не так доказ провини Пукача, як виявлення і притягнення до відповідальності безпосередніх замовників вбивства Георгія», - додала вдова журналіста.

 

Як відомо, представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Пукач на засіданні суду у вівторок назвав ті ж прізвища замовників убивства Гонгадзе, які називав у ході досудового слідства, зокрема, Кучми, Кравченка і Литвина.

 

Крім того, за її словами, Пукач заявив, що, вбивши Гонгадзе, він урятував Україну від конституційного перевороту.

 

У свою чергу адвокат Кучми спростував заяви Пукача.

 

Нагадаємо, що суд у справі Пукача проходить у закритому режимі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16988
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду