Справу Пукача скеровано до суду, а справу Кравченка закривають

1 Квітня 2011
8588
1 Квітня 2011
15:17

Справу Пукача скеровано до суду, а справу Кравченка закривають

8588
Справу Пукача скеровано до суду, а справу Кравченка закривають

Справа генерала Олексія Пукача по звинуваченню у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе скерована до суду. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

 

«Справа направлена до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті», - зазначається в повідомленні.

 

Також направлена постанова про закриття кримінальної справи в суді щодо померлого Юрія Кравченка.

 

Слідство установило, що Пукач, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра МВС Юрія Кравченка та інших посадових осіб у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе та 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

 

Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи.

 

У тому числі, знищено документи щодо незаконного зовнішнього спостереження за Георгієм Гонгадзе, чим завадив органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства, сказано в повідомленні.

 

ГПУ 31 березня 2011 року затвердила обвинувачує Пукача за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 364 КК України і ч. 3 ст. 166 та п. п. "в", "і" ст. 93 КК України 1960 року.

 

Таким чином Пукача обвинувачують:

- в умисному вбивстві, вчиненому у зв'язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов'язку, вчинене за попереднім зговором групи осіб, або організованою групою, що карається позбавленням волі від 8-15 років;

- перевищенні влади або посадових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки, що карається від 5 до 12 років ув'язнення за Кримінальним кодексом, який діяв до 2001 року.

- у перевищенні службових повноважень, що карається позбавленням волі від 3-8 років,

- зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки, що карається позбавленням вола від 3-6 років за новим Кримінальним кодексом.

 

Таким чином Пукачу загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Раніше, як повідомляла ТК, Генпрокуратура вилучила з обвинувачення Пукача пункт про вбивство на замовлення. Суд відмовився повертати його до обвинувачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8588
Читайте також
10.02.2011 09:26
Сергій Лещенко, «Українська правда»
25 521
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду