Адвокат Кучми: свідчення Пукача – наклеп

31 Серпня 2011
7570
31 Серпня 2011
18:06

Адвокат Кучми: свідчення Пукача – наклеп

7570
Адвокат Кучми: свідчення Пукача – наклеп

Адвокат Леоніда Кучми Віктор Петруненко заявив, що свідчення екс-генерала МВС Олексія Пукача, надані 30 серпня Печерському райсуду Києва, стосовно того, що замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе був колишній президент України Леонід Кучма, є наклепом. Про це пише УНІАН.

 

«Свідчення Олексія Пукача про нібито причетність Леоніда Даниловича Кучми до трагічних подій з Георгієм Гонгадзе є наклепом», - сказав адвокат. На його думку, таким чином Пукач прагне уникнути суворого покарання у вигляді довічного ув'язнення, яке йому може винести суд за вбивство журналіста.

 

Віктор Петруненко зазначив, що Леонід Кучма ніколи і нікому не давав ніяких вказівок щодо Георгія Гонгадзе, з Олексієм Пукачем ніколи не бачився і не контактував.

 

«Посилаючись на покійного Юрія Кравченка, який не може спростувати наклеп, Пукач використовував те, що родичі Кравченка не були допущені до участі в цій кримінальній справі, що є неприпустимим у правовій державі. Як відомо, до своєї трагічної загибелі Кравченко спростовував подібні вигадки. Коментувати слова Пукача про те, що його дії продиктовані державними інтересами і були спрямовані на запобігання якогось там антидержавного заколоту, які є взагалі нісенітницею, я думаю, потреби немає», - зауважив адвокат.

 

За словами адвоката, всі ці вигадки будуть спростовані при подальшому розгляді справи.

 

Як повідомляла ТК, 30 серпня адвокат Олексій Пукач в суді підтвердив свої свідчення щодо замовників вбивства Георгія Гонгадзе. Він назвав прізвища Кучми, Кравченка, Литвина, Джиги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду