Кабмін визначив норму витрат на копіювання документів за запитом на інформацію

13 Липня 2011
9735
13 Липня 2011
15:43

Кабмін визначив норму витрат на копіювання документів за запитом на інформацію

9735
Не більше 1 гривні за одну сторінку А4
Кабмін визначив норму витрат на копіювання документів за запитом на інформацію

Кабмін затвердив граничні норми витрат органів влади на копіювання або друк документів, які надаються ЗМІ за запитом на інформацію. Про це повідомив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Він зауважив, що відповідну постанову було затверджено на засіданні уряду. За його словами, якщо відповідь на запит на інформацію від ЗМІ передбачає копіювання або друк документів в обсязі понад 10 сторінок, то буде стягуватися плата за копіювання, друк і обробку запиту.

 

Олександр Курдінович повідомив, що уряд встановив обмежену норму на копіювання документів у форматі А4 не більше ніж 0,1% від мінімальної зарплати, тобто за 1 сторінку не більше ніж 1 грн, а якщо формат А3 і більше, то повинна стягуватися плата не більше 2 грн.

 

Водночас він уточнив, що фактичний розмір витрат, які будуть стягуватися за друк і копіювання при відповіді на запит, визначатимуться міністерствами і відомствами, але ці витрати повинні бути в межах тих норм, які сьогодні встановив уряд. Якщо розпорядник інформації для себе не визначить витрати, то він буде надавати інформацію безкоштовно.

 

Як писала ТК, понад 50 громадських організацій, що входять до партнерства «Новий громадянин» висловили занепокоєння щодо фактичного саботування з боку Кабінету Міністрів України вимог закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» набули чинності 9 травня.

 

Як зазначав голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, щоб закони про інформацію запрацювали, уряд має ухвалити підзаконні акти.

 

На початку травня президент підписав указ, яким доручив Кабміну запровадити моніторинг виконання органами виконавчої влади закону «Про доступ до публічної інформації» та судових рішень, прийнятих у зв'язку з порушенням права на одержання цієї інформації. Крім того, уряд має підготувати законопроекти щодо здійснення державного контролю за забезпеченням доступу до публічної інформації.

 

Відповідальним за підготовку підзаконних актів для введення в дію закону «Про доступ до публічної інформації» Кабмін визначив Державний комітет телебачення та радіомовлення. Згідно з дорученням, Комітет мав підготувати проекти підзаконних актів і моніторити, як органи виконавчої влади реалізовують закон.

 

25 травня уряд ухвалив постанову про забезпечення виконання закону «Про доступ до публічної інформації», що регламентує алгоритм реалізації закону в усіх органах виконавчої влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду