Уряд підготував постанову на виконання закону «Про доступ до публічної інформації»

18 Травня 2011
10634
18 Травня 2011
17:47

Уряд підготував постанову на виконання закону «Про доступ до публічної інформації»

10634
У Кабміну запитувачі цікавляться ліквідацією моральної комісії
Уряд підготував постанову на виконання закону «Про доступ до публічної інформації»

Кабінет Міністрів підготував проект постанови на виконання закону «Про доступ до публічної інформації», яка регламентуватиме алгоритм реалізації закону в усіх органах виконавчої влади. Про це в коментарі ТК повідомив директор департаменту інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну Дмитро Андрєєв.

 

За його словами, очікується, що наступної середи, 25 травня, ця постанова буде прийнята.

 

Він наголосив, що органи виконавчої влади вже виконують закон і дають відповіді на запити. Зокрема, у Секретаріаті Кабміну визначене коло відповідальних за запити осіб - їх близько 30.

 

Нагадаємо, що відповідальним за підготовку підзаконних актів для введення в дію закону «Про доступ до публічної інформації» Кабмін визначив Державний комітет телебачення та радіомовлення. Згідно з дорученням, Комітет мав підготувати проекти підзаконних актів і моніторити, як органи виконавчої влади реалізовують закон.

 

Тим часом урядовий портал створив розділ «Доступ до публічної інформації», у якому інформує про виконання Секретаріатом Кабміну відповідного закону, що набув чинності 9 травня. Однак у цьому розділі не наведена типова форма запитів, не зазначені контактні особи.

 

Як повідомляється, станом на 17 травня з дня набрання чинності закону «Про доступ до публічної інформації» до Секретаріату надійшло 23 запити на інформацію.

 

З них 8 запитів від ЗМІ, організацій, окремих громадян Кабміну переслала Адміністрація президента, 7 запитів надійшло від юридичних осіб, 3 - від громадян України, 2 - від народних депутатів, 2 - від ЗМІ, 1 - від органу місцевого самоврядування.

 

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати:

- інформацію про стан виконання Кабінетом Міністрів завдання щодо ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (підпункт 7 пункту 7 Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085);

- інформацію про обсяги виділених коштів на будівництво (придбання) житла згідно з Указом Президента України від 11 жовтня 2010 р. № 937;

- інформацію щодо закупівельної вартості, вартості розмитнення, а також обсягів гречки, придбаної у Китайської Народної Республіки;

- розпорядчі документи про виділення будинків для проживання Миколі Азарову, Юхиму Звягільському у Конча-Заспі;

- інформацію використання керівництвом Кабінету Міністрів службових автомобілів;

- лист-угоду на проведення у Києві 43-го Конгресу бджолярства.

 

За двома запитами, що надійшли від представників ЗМІ, Секретаріат Кабміну надав відповіді запитувачам. Інші запити обіцяють задоволити у встановлені законом «Про доступ до публічної інформації» строки.

 

Як писала ТК, на сайті президента України Віктора Януковича з'явився розділ «Доступ до публічної інформації», що складається з чотирьох підрозділів: «Доступ до публічної інформації», «Публічні документи», «Звіти та поширені відповіді», «Порядок оскарження». Перша рубрика містить зразки форм для подання інформаційного запиту у письмовому вигляді від фізичної особи; від юридичної особи та від об'єднань громадян. Також у розділі надана контактна інформація посадових осіб Адміністрації президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10634
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду