Уряд ухвалив ще два документи для доступу до інформації

22 Листопада 2011
14541
22 Листопада 2011
15:51

Уряд ухвалив ще два документи для доступу до інформації

14541
Органи виконавчої влади зобов’язані оприлюднювати всі ухвалені ними документи
Уряд ухвалив ще два документи для доступу до інформації

21 листопада уряд вніс зміни до Порядку оприлюднення в мережі інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади та затвердив Типове положення про Систему обліку публічної інформації. Про цей йдеться на сайті Держкомтелерадіо, який розробляв проекти відповідних урядових постанов.

 

Порядок, зокрема, доповнено положенням щодо обов'язку секретаріату Кабміну, міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади оприлюднювати всі прийняті ними нормативно-правові акти, перелік та умови отримання адміністративних послуг, звіти, в тому числі щодо задоволення запитів на інформацію. Крім того, органи виконавчої влади будуть зобов'язані невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документів, публікувати їх на власних веб-сайтах.

 

Іншою постановою уряду затверджено Типове положення про Систему обліку публічної інформації. Документ визначає порядок і умови створення, ведення, а також забезпечення доступу до електронної бази даних публічної інформації, якою володіють суб'єкти владних повноважень. Відтепер інформація про документи вноситиметься до Системи обліку невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня їх створення або реєстрації. Ці підзаконні акти уряд ухвалив для виконання закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Нагадаємо, закон про доступ до публічної інформації вступив у силу 9 травня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14541
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду