detector.media
07.07.2011 16:40
Телеоператорiв i журналiстiв силомiць витiснили з зали Печерського суду вiдразу пiсля оголошення перерви

Спiвробiтники судової мiлiцiї «Грифон» вiдразу пiсля оголошення перенесення засiдання Печерського районного суду Києва з розгляду справи Юлії Тимошенко вiдтiснили телеоператорiв із зали, в якій iще тривала пряма трансляцiя засiдання. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

На реплiки операторiв про те, що це неможливо, й у залi не можна залишити ввiмкненi камери, а самим вийти, спiвробiтники «Грифона» не реагували й надалi вимагали звiльнити примiщення.

 

Пiсля цього «Грифон» почав витiсняти операторiв з їхнiми штативами та камерами, притискаючи штативи дерев'яною огорожею. На прохання операторiв не робити цього, тому що технiка дуже дорога, спiвробiтники судової мiлiцiї не реагували.

 

Мiлiцiя також вiдтiсняла кореспондентiв, якi не встигли до цього часу залишити залу засiдання. Усе це вiдбувалося пiд час ефiру.

 

Зазначимо, що в судовому засіданні оголошена перерва до 10:00 п'ятниці, 8 липня.

 

Нагадаємо, що вчора, 6 липня, бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського суду і застосували фізичну силу до журналістів. Згодом у МВС пояснили, що «Беркут» не хотів зашкодити журналістам, а лише виконував рішення суду про вилучення із зали засідань народного депутата Євгена Суслова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY