Євген Кисельов – не власник свого слова

2 Липня 2011
27008
2 Липня 2011
14:50

Євген Кисельов – не власник свого слова

27008
Репліка прес-секретаря Юлії Тимошенко з приводу ефіру «Великої політики» 1 липня
Євген Кисельов – не власник свого слова

Від редакції ТК:

1 липня за кілька годин до ефіру політичного ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер» прес-служба партії «Батьківщина» заявила про те, що озвучений їй склад учасників програми «дозволяє зробити висновок, що в ефірі найрейтинговішого телеканалу країни всупереч усім журналістським стандартам та здоровому глузду планується чергова публічна порка і продовження судилища над лідером опозиції». У партії повідомляли, що з дев'яти учасників програми, за планом редакції, сторону Тимошенко має представляти лише одна людина, а більшість інших будуть «технологічно і цілеспрямовано дискредитовувати екс-прем'єра».

 

У свою чергу редакція «Великої політики» у коментарі «Детектор медіа» повідомила, що справді прийняла рішення не запрошувати до студії учасників судового процесу над Юлією Тимошенко, оскільки планувалося обговорення процесу, а не предмету судового розгляду. Зі сторони опозиції на програму запрошували народних депутатів, юристів Романа Зварича (НУ-НС), або Сергія Міщенка («БЮТ-Батьківщина»), або Сергія Саса («БЮТ-Батьківщина»). Однак усі вони з різних причин відмовилися від участі в ток-шоу. Натомість «Батьківщина», за даними редакції «Великої політики», наполягала на запрошенні «або Сергія Власенка, або нікого».

 

Під час ефіру програми аналогічне пояснення теми та вибору гостей озвучив і ведучий Євген Кисельов. Зрештою, у студії тему суду над Тимошенко обговорювали Вадим Денисенко (головний редактор «Комментариев»), Валерій Калниш (заступник головного редактора «Коммерсанта»), Володимир Олійник (народний депутат Партії регіонів, юрист), Наталія Шукліна (проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів), Олександр Удовиченко (член Ради суддів України), Лілія Шевцова (російський політолог), Вадим Карасьов (політолог, один із лідерів партії «Єдиний центр»), Андрій Єрмолаєв (політолог, директор Національного інституту стратегічний досліджень) та Едуард Багіров (правозахисник).

 

Сьогодні, 2 липня, редакція «Детектор медіа» отримала лист-реакцію Марини Сороки - прес-секретаря Юлії Тимошенко - на те, як готувалася програма і що відбувалося протягом ефіру. «Детектор медіа» публікує цю репліку без змін та готова опублікувати в такий же спосіб відповідь ведучого «Великої політики» Євгена Кисельова.

 

 

Печерське судилище перекинулося в телевізійні студії. Політичні ток-шоу, якими хизується в Європі Янукович, де на кожному кроці розповідає, що в нас опозиціонери представлені в ефірі, перетворилися на ТЕАТР абсурду.

 

Вчора, 1 липня, в програмі Євгена Кисельова «Велика політика» була чергова вистава, повністю зрежисована на Банковій. Обговорювали справу проти Тимошенко. Без неї, без її захисника, без представників опозиції. Це при тому, що Євген Олексійович особисто обіцяв мені письмово та по телефону, що 24 червня або 1 липня він обов'язково запросить Юлію Тимошенко в програму та надасть їй можливість висловити свою позицію з приводу подій. Є лист, який це підтверджує.

 

 

Нагадаю, що після  того, як ГПУ проти Тимошенко сфальшувала так звану «газову справу», її жодного разу не запросили у свої ток-шоу ані Євген Кисельов, ані Савік Шустер. Проте тих, хто безапеляційно поливає лідера опозиції брудом, повні студії.

 

Можна довго перераховувати резолюції Ради Європи, Європарламенту, ЄНП, американського уряду про те, що влада Януковича займається політичним переслідуванням Юлії Тимошенко. Це бачить світ, але Банкова намагається зробити все, щоб закрити очі громадянам та затулити рота журналістам.

 

Що це?  Інформаційна маніпуляція,  «геббельсівська пропаганда», редакційна політика, яка пишеться на Банковій? Не важливо, як це називається, важливо те, що це дуже небезпечна тенденція. І мова вже не про загрозу свободі слова.

 

Печерське судилище проти Тимошенко - це «вірус», яким влада Януковича намагається заразити суспільство. Через телевізійні екрани його вмонтовують у свідомість людей.

 

Шкода, що влада змогла зламати деяких журналістів та перетворила з арбітрів на тих, хто допомагає владному режиму інфіковувати суспільство.

 

Марина Сорока

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Марина Сорока, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27008
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дописувач
4702 дн. тому
atos, хтось забув закрити двері в туалет? Ти знову всплило?Дарма!
Ontario
4702 дн. тому
Більш мерзеннішого пристосуванця ніж Кисельов не знайти, ну про канал вже й говоритинічого.
atos
4704 дн. тому
Думаю у Киселева Тимошенко делать нечего. Здесь идет нормальный разговор нормальных людей. Ее присуствие,это банальная ,избитая. "балаканына. Ее лицо не сходит с экрана. 5-го. "Чесный" в течении дня десятки раз показывает ролик записанный 6 июня. Улыбающаясч,одетая с иголочки, идет мимо своих купленных "прыхыльныкив" и вся страна смотрит на эту АФЕРИСТКУ. А на суде не понятно,кто кого судит.Молодой судья,ведет себя спокойно,уважительно требует выполнения в суде надлежащего этикетя. Эта ВОНА ведет себя по хамски,как будто она на Шоу Шустера.
ммм
4704 дн. тому
Когда на недалёкой программе Киселёва телефонное голосование показало поддержку большинством Табачника, сомнений в подтасовке не осталось. Сущность Киселёва http://www.svoboda.com.ua/index.php?Lev=archive&Id=6688 А у Савика - одни и те же физиономии типа Богословская, Олейник. Тоже навевает определенные выводы. Ну, а их поведение в Межигорье ?! Это заискивание и заглядывание в рот Хозяину ! Надеюсь, рейтинг их программ должен опуститься ниже плинтуса.
Юрій Фінклер
4704 дн. тому
Після того, як журналісти (сподіваюсь, пан Бог простить мене за вживання цього Слова стосовно цих осіб!) Кісєльов та Шустєр прийняли запрошення відвідати Міжгір'я в статусі придворних писак, вважати їхні програми такими, що заслуговують на бодай якусь увагу, не варто. 0679391878
Варфоломій
4704 дн. тому
Прикро. Колись і Кисельов, і Шустер були журналістами. Але варто було ПР дати їм команду "К ноге!", як вони зразу ж із "сторожових псів демократії" перетворилися на дресированих шавок. Маю обґрунтовану підозру, що й голосування (в т.ч.телефонні) останнім часом теж фальшуються за вже відомою технологією табачніка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду