Олена Громницька залишає «Профиль»

23 Червня 2011
16941
23 Червня 2011
20:15

Олена Громницька залишає «Профиль»

16941
Олена Громницька залишає «Профиль»

Головний редактор журналу «Профиль» Олена Громницька залишає видання. Сьогодні, 23 червня, вона написала заяву про звільнення з 10 липня з посади головного редактора, яку задовольнив новий генеральний директор «Главред-медіа» Артем Ковальов. Про це пані Громницька повідомила «Детектор медіа».

 

«Я написала заяву про звільнення, але хочу щиро подякувати інвесторам, які у 2007 році  доручили мені очолити "Профиль", які повірили в це видання, - зазначила вона. - Я вдячна як Олександру Третьякову, так і Ігорю Коломойському за те, що "Профіль" і я особисто ніколи не відчували ніякого тиску чи втручання в редакційну політику з боку інвестора. Якщо б такі відносини були у всіх медіавласників з редакційними колективами, то в українському медіабізнесі не було б проблем політичної цензури».

 

Своє звільнення пані Громницька пояснює розбіжностями, які виникли в неї з приходом нового менеджменту «Главред-медіа»: «Основна причина - розбіжність у підходах моїх і нового менеджменту до управління медійним ресурсом нашого інвестора, у тому числі "Профилем"».

 

Олена Громницька також висловила вдячність Ігорю Коломойскому за те, що минулого року на неї були покладені обов'язки віце-президента холдингу з питань внутрішніх і зовнішніх комунікацій. «Я намагалася виконувати ці функції максимально якісно. Результати - очевидні, вони у тих контрактах і домовленостях, які були досягнуті за цей час», - вважає вона.

 

Однак з 1 червня посада віце-президента холдингу перестала існувати у зв'язку з реструктуризацією «Главред-медіа».

 

Поки що Олена Громницька не коментує свої подальші плани і те, чи йде хтось із колективу разом із нею. Хто очолить «Профиль», їй невідомо. «Подальшу долю "Профиля" вирішуватиме новий менеджмент ресурсу. Відзначу, що в мене є чудові заступники. Цілком можливо, якщо питання розвитку журналу буде вирішене позитивно, комусь із них запропонують посаду головного редактора», - додала вона.

 

Також головний редактор «Профиля» наголосила на останніх досягненнях видання: «"Профиль" продемонстрував свою впливовість на ринку суспільно-політичних ЗМІ, зміг досягти успіхів у медійному світі, зокрема, був визнаний журналом року за версією премії "Людина року" у 2008 році. "Профиль" мав амбіції представити на своїх шпальтах яскравих і цікавих особистостей. Героями журналу були президенти Литви, Азербайджану, Вірменії та інших країн, генеральні секретарі НАТО та ООН. Три президенти нашої країни зустрілися на одній сторінці "Профиля" зі своїми поглядами на майбутнє України. Ми представили широкий спектр політико-економічних поглядів на ситуацію в Україні і світі».

 

Нагадаємо, Олена Громницька була призначена головним редактором журналу «Профиль» у липні 2007 року, коли видання увійшло до холдингу «Главред-медіа», і змінила на цій посаді Альбіну Трубенкову. До цього пані Громницька обіймала посади прес-секретаря президента Леоніда Кучми і міністра палива й енергетики Юрія Бойка. У серпні 2010 року Олена Громницька стала віце-президентом холдингу «Главред-медіа» з питань внутрішніх і зовнішніх комунікацій. У червні 2011-го була нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

 

У свою чергу, від прес-служби холдингу «Детектор медіа» теж отримала коментар щодо звільнення Олени Громницької та заявлених нею причин цього. «Внаслідок реорганізації "Главред-медіа" перестав бути керівною компанією. Зараз "Главред-медіа" - лише юридична особа, яка об'єднує журнал "Профиль" та сайт Glavred. Цим підприємством управляє Артем Ковальов» (за даними ТК - з 16-го червня).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16941
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехе
4683 дн. тому
... бегут с корабля
хехе
4683 дн. тому
... бегут с корабля
І.П.
4683 дн. тому
а інтерв"ю з Медведчуком - реклама чи ні? А з Кадировим?
mediadim
4683 дн. тому
Одной с*кой меньше стало
ivanov
4683 дн. тому
Когда главред только тусуется и получает огромную зарплату, а всю работу тянут замы, результаты очевидны. Особенно финансовые, которых до поры никто не спрашивал. Сравните, сколько платной рекламы было в 2006-м в Профиле и сейчас.
larin
4684 дн. тому
По крайней мере она оказалась лучше Трубенковой.
keda
4684 дн. тому
АЛЕНКА, ЭТО ОЧЕНЬ интерСНЫЙ ПОВОРОТ)))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду