detector.media
11.06.2011 20:39
«Байдужість» Олега Флянгольца здобула гран-прі фестивалю «Кінотавр»

Оголошено лауреатів російського кінофестивалю «Кінотавр». Гран-прі здобула стрічка Олега Флянгольца «Байдужість» («Безразличие»).

 

Приз за найкращу режисуру дістався Бакуру Бакурадзе за стрічку «Мисливець» («Охотник»).

 

Приз за найкращу чоловічу роль дістався акторові Костянтину Юшкевичу, який зіграв одну з головних ролей у комедії Віктора Шамірова «Вправляння в прекрасному» («Упражнение в прекрасном»). Нагородою за найкращу жіночу роль відзначили Тетяну Шаповалову, непрофесійну акторку, яка зіграла в картині Бакура Бакурадзе «Мисливець».

 

Приз за найкращий дебют здобув Костянтин Буслов за стрічку «Бабло».

 

Нагороду за найкращу операторську роботу дісталася Ібену Буллі за фільм «Портрет у сутінках» («Портрет в сумерках») Ангеліни Никонової.

 

Найкращими сценаристами (приз імені Г. Горіна) визнано Гошу Куценка, Віктора Шамірова та Костянтина Юшкевича за стрічку «Вправляння у прекрасному».

 

Приз імені Таривердиєва за найкращу музику здобув Олександр Маноцков (стрічка «Мій тато Баришніков»)

 

Спеціальний диплом журі з формулюванням «За поєднання краси й таланту» отримала Оксана Фандера (стрічка «Вогні притону» режисера Олександра Гордона).

 

У конкурсі «Кінотавр. Короткий метр» перемогла стрічка «Світ кріплення» («Мир крепежа») Михайла Сегала. Дипломантами конкурсу також стали фільми «Несуттєві подробиці випадкового епізоду» Михайла Местецького (з формулюванням: «За невипадкові подробиці сутєвого епізоду») та No problem Маші Агранович (із формулюванням: «За зрілу молодість»).

 

Приз Гільдії кінознавців та кінокритиків РФ «Білий слон» здобула робота Бакура Бакурадзе «Мисливець»; диплом від «Білого слона» дістався й стрічці Віталія Манського «Батьківщина або смерть» («Родина или смерть»). У короткому метрі гільдія відзначила стрічку Михайла Местецького «Несуттєі подробиці випадкового епізоду».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY