У Шевченка конфлікт з Литвином через доступ до інформації

19 Травня 2011
12459
19 Травня 2011
18:30

У Шевченка конфлікт з Литвином через доступ до інформації

12459
У Шевченка конфлікт з Литвином через доступ до інформації

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко підтвердив, що в нього є конфлікт з головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Він припускає - через закон про доступ до публічної інформації. Про це він сказав 19 травня під час чат-конференції на «Детектор медіа».

 

«Конфлікт є. Коли готували в парламенті розпорядження щодо доступу до інформації, наш Комітет проігнорували. І взагалі за останні пару місяців нашому комітету стало набагато важче відстоювати свою позицію. Якщо це ціна, яку ми платимо за закон про доступ, то ми готові потерпіти. Я сподіваюся зняти всі непорозуміння найближчим часом. Наш комітет і медіасфера заслуговують на адекватне ставлення», - зазначив Андрій Шевченко.

 

Як писала ТК, у Верховній Раді уповноваженим структурним підрозділом, відповідальним за запити на інформацію, визначене інформаційне управління Апарату Верховної Ради. Водночас за частину запитів відповідальним став і секретаріат Комітету з питань свободи слова та інформації. Йдеться про запити на інформацію, яка може бути одержана із загальнодоступних джерел (офіційний сайт ВРУ, офіційні друковані видання тощо), а також про запити на інформацію, відповідь на який гарантує п. 3 ч. 1 ст. 4 закону. У цьому пункті йдеться про те, що доступ до публічної інформації здійснюється на принципах рівноправності, незалежно від ознак раси, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак. Очевидно, секретаріат Комітету свободи слова опрацьовуватиме запити, наприклад, надані іншими мовами.

 

Нагадаємо, що Литвин і Шевченко розходяться в розумінні того, до кого слід подавати запити щодо декларацій про доходи народних депутатів. Андрій Шевченко вважає, що до депутатів, Володимир Литвин - що до Апарату Верховної Ради.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» ініціював 450 запитів до всіх депутатів Верховної Ради, у яких вимагає оприлюднення декларацій про доходи.

 

Згодом народні депутати почали оприлюднювати свої декларації про доходи.

 

Закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду