Андрій Шевченко: запити про декларації депутатів слід подавати до Апарату ВР

19 Травня 2011
8984
19 Травня 2011
14:35

Андрій Шевченко: запити про декларації депутатів слід подавати до Апарату ВР

8984
А Володимир Литвин вважає інакше
Андрій Шевченко: запити про декларації депутатів слід подавати до Апарату ВР

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, автор закону «Про доступ до публічної інформації» Андрій Шевченко погоджується з думкою колеги по комітету Олени Бондаренко, що запити про декларації народних депутатів слід подавати до Апарату Верховної Ради. Про це він сказав під час чату на «Детектор медіа».

 

«З цього приводу у мене одна думка: політику, який боїться показати свою декларацію доходів, краще зайнятися іншою справою. Що ж до юридичної сторони медалі, то Олена має рацію: за законом про доступ розпорядником інформації є ВР, а не окремий депутат. Я би радив Апарату Верховної Ради зробити дуже просто - вивісити на сайт всі 450 декларацій. Це був би чудовий приклад для політиків і чиновників по всій країні», - сказав пан Шевченко.

 

18 травня в ефірі 5-го каналу Олена Бондаренко сказала, що декларації зберігаються в кадровому відділі Апарату Верховної Ради, отже, такі запити мають подаватися до апарату.

 

Натомість голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що запити про надання декларацій про доходи слід адресувати всім депутатам, а не Апарату Верховної Ради. Про це він заявив на брифінгу 19 травня, повідомляє «Українська правда».

 

«Депутати самі мають надавати таку інформацію, бо коли звертаються до апарату, то виникають проблеми. Адже це особисті питання депутатів», - сказав він.

 

За його словами, він отримав запит про надання своєї декларації, але відповів на нього, що вона вже була оприлюднена в газеті «Голос України».

 

Нагадаємо, що громадський рух «Стоп цензурі!» ініціював 450 запитів до всіх депутатів Верховної Ради, у яких вимагає оприлюднення декларацій про доходи.

 

Згодом народні депутати почали оприлюднювати свої декларації про доходи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду