Герман: Українським журналістам варто переорієнтуватися з пошуку ворогів на пошук друзів

3 Травня 2011
14005
3 Травня 2011
15:53

Герман: Українським журналістам варто переорієнтуватися з пошуку ворогів на пошук друзів

14005
Герман: Українським журналістам варто переорієнтуватися з пошуку ворогів на пошук друзів

Коментуючи підсумки рейтингу  «Вороги преси – 2010» за версією ІМІ та КНМП радник президента України Ганна Герман зазначила, що Віктор Янукович багато робить для того, щоб свобода слова була. Про це вона сказала в інтерв`ю «Радіо Свобода». 

 

«Закон про доступ до публічної інформації без підтримки Президента не мав би шансу бути ухвалений у Верховній Раді. Не мав би шансу законопроект про громадське телебачення, який вже зараз повернули з Кабінету міністрів, і робоча група його зараз доопрацьовує, і Президент незабаром подасть його до парламенту. Це дуже суттєві кроки, які свідчать про те, що президент дбає про те, щоб сьогодні в Україні була незалежна преса», – сказала пані Герман. 

 

Вона додала, що українським журналістам сьогодні варто переорієнтуватися з пошуку ворогів, на пошук друзів. Шукати ворогів, на думку Ганни Герман, – це звичка минулої влади. 

 

Як повідомляла ТК, сьогодні, 3 травня, з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, Інститут масової інформації і Київська незалежна медіа-профспілка оголосили перелік ворогів преси 2010 року. На першому місці рейтингу - Віктор Янукович. Друга позиція у прем’єр-міністра Миколи Азарова. «Бронза» дісталася начальнику головного управління житлового господарства КМДА Володимирові Стороженку. 

 

Представники Freedom House у своєму щорічному звіті відзначили, що в Україні, де упродовж тривалого часу були найкращі показники у  регіоні, після приходу до влади Президента Віктора Януковича у 2010 році стало помітним згортання свободи преси. Серед іншого, були позбавлені частот ключові теле- і радіостанції, збільшилося переслідування журналістів, зросла самоцензура.

 

У зверненні до журналістів з нагоди Дня свободи преси Віктор Янукович наголосив, що він відстоюваа і завжди буде відстоювати незалежність українських медій, підтримувати вільних журналістів і робити все, щоб справа загибелі журналіста Георгія Гонгадзе була доведена до кінця, а винні були покарані. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14005
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Герман - зеро
4758 дн. тому
Судячи з заяви, у Герман вели-и-и-кі проблеми зголовою. Менв цікаво, вона і в житті Lтака ж недолуга?
оля
4758 дн. тому
Президень глибоко мав у носі незалежну пресу. але що інше скаже герман, крім як нісенітниці про пошук друзів? сказати то немає чого
читатель-зритель
4758 дн. тому
Герман или сама не понимает, или других дураками хочет сделать. Если журналисты будут дружить с властью, то чем они будут отличаться от ее пресс-служб? И нафига они тогда нам такие будут нужны?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду