detector.media
23.04.2011 21:35
Дарка Чепак: Журналістам і охороні президента треба виробити спільні правила

Прес-секретар президента Дарка Чепак переконана, що журналістам і охороні Віктора Януковича варто виробити спільні правила роботи. Про це вона сказала у блозі  «Української правди», коментуючи інцидент, який стався 19 квітня між журналістами видання та охороною Януковича.

 

Нагадаємо, цього дня біля будинку прийомів Кабінету міністрів, куди Янукович прибув попрощатися з однопартійцем-депутатом Миколою Лісіним, який загинув у автокатастрофі, охоронець президента перешкоджав зйомкам журналіста «Української правди» Сергія Лещенка. Зокрема, він затулив долонею об`єктив камери кореспондента. Після цього Лещенко закликав Дарку Чепак провести тренінг для охорони президента. І нагадав, що це не перший подібний інцидент з бодігардами Януковича протягом квітня. 

 

«Оскільки ситуації непорозуміння виникають часто, діалог явно на часі. Щодо тренінгу, який пропонує Сергій - це дуже влучна думка. Думаю, журналістам і охороні пора виробити спільні правила роботи», - написала Дарка.

 

«Можливо, це буде, наприклад, зустріч журналістів і керівництва охорони. Формат випрацюємо. Мета проста - щоб надалі охорона не заважала журналістам працювати, а журналісти знали би, яку реакцію їхні дії можуть спровокувати у охорони. Словом, беруся за організацію», - пообіцяла Чепак.

 

Щодо позиції Держохорони прес-секретар президента зазначила: «Бодігард сприйняв цю ситуацію як позаштатну, бо помітив різкий рух у натовпі. За словами охоронця, журналіст підняв різко вгору камеру».

  

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY