Журналісти «1+1» та «Обозревателя» хочуть порушення кримінальної справи

22 Квітня 2011
14908
22 Квітня 2011
14:42

Журналісти «1+1» та «Обозревателя» хочуть порушення кримінальної справи

14908
Журналісти «1+1» та «Обозревателя» хочуть порушення кримінальної справи

Журналіст «1+1» Олексій Кутєпов та журналіст «Обозревателя» Анатолій Шарій хочуть, щоб за матеріалами їхнього розслідування була порушена кримінальна справа. Мова йде про фільм «Народжені брати» проекту «Особиста справа» («1+1») та публікацію «Новый украинский Геноцид» («Обозреватель»).

 

Дарницьке районне управління МВС відмовило їм у порушенні справи щодо фактів, наведених у статті та в сюжеті. Але журналісти звернулись до прокуратури Києва з проханням скасувати постанову міліції - і прокуратура її скасувала.

 

«Зараз міліція Дарницького району додатково розслідує факти, наведені у журналістському розслідуванні», - зазначив Олексій Кутєпов.

 

Паралельно прокуратура Дарницького району проводить перевірку за результатами статті, «Новый украинский Геноцид». У цій справі  22 квітня журналістів викликали до прокуратури. «У мене взяли пояснення щодо деталей журналістського розслідування з приводу усіх подій та деталей журналістського розслідування щодо діяльності реабілітаційного центру "Сходи"», - сказав Олексій Кутєпов. У матеріалах йдеться про діяльність «офіційних наркопритонів», серед яких є реабілітаційні центри «Кроки життя» та «Сходи».

 

Нагадаємо, 21 квітня журналісти «1+1» Олексій Кутєпов та сайту «Обозреватель» Анатолій Шарій були допитані як свідки у прокуратурі Печерського району у межах розслідування за фактами статті «Как журналисты работу милиции делали» видання «Обозреватель» та фільму «1+1» «Народжені брати» (з програми «Особиста справа»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду