Журналістів «1+1» та «Обозревателя» допитали у прокуратурі

21 Квітня 2011
15136
21 Квітня 2011
11:48

Журналістів «1+1» та «Обозревателя» допитали у прокуратурі

15136
Розслідування прокуратури – результат журналістського розслідування
Журналістів «1+1» та «Обозревателя» допитали у прокуратурі

21 квітня журналісти «1+1» Олексій Кутєпов та сайту «Обозреватель» Анатолій Шарій були допитані як свідки у прокуратурі Печерського району. Цю інформацію ТК підтвердили журналісти.

 

За словами Олексія Кутєпова, їх викликали на допит у межах розслідування за статтею 97 Кримінально-процесуального кодексу «Обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду» щодо інформації у статті «Как журналисты работу милиции делали» видання «Обозреватель» та фільму «1+1» «Народжені брати» (з програми «Особиста справа») від 27 лютого 2011 року.

 

«Нас було викликано як свідків. Ми надали пояснення у цій справі. Ми підтвердили всю інформацію, яка була викладена у статті "Как журналисты работу милиции делали" та у фільмі на "1+1" "Народжені брати" від 27 лютого 2011 року. Ми підтвердили, що ця інформація опосередковано доводить факт вимагання хабара керівником слідчого управління  Печерського РУВС міста Києва Леоніда Кир'яна», - розповів ТК Олексій Кутєпов.

 

Як повідомили журналістам представники прокуратури, наразі пан Кир'ян з посади звільнився і пішов «у народне господарство». «Ми вважаємо, що це результат роботи. Хоча тут немає нічого особистого, ми розслідуємо будь-які порушення в нашому суспільстві. Але важливо, що за матеріалами у ЗМІ є такий результат. Зараз ведеться перевірка, і якщо потрібні будуть додаткові пояснення, нас викликатимуть», - додав Олексій Кутєпов.

 

Також він запевнив, що під час допиту в прокуратурі їхні права не порушувалися: «Ми намагатимемось сприяти розслідуванню».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду