detector.media
22.04.2011 14:42
Журналісти «1+1» та «Обозревателя» хочуть порушення кримінальної справи

Журналіст «1+1» Олексій Кутєпов та журналіст «Обозревателя» Анатолій Шарій хочуть, щоб за матеріалами їхнього розслідування була порушена кримінальна справа. Мова йде про фільм «Народжені брати» проекту «Особиста справа» («1+1») та публікацію «Новый украинский Геноцид» («Обозреватель»).

 

Дарницьке районне управління МВС відмовило їм у порушенні справи щодо фактів, наведених у статті та в сюжеті. Але журналісти звернулись до прокуратури Києва з проханням скасувати постанову міліції - і прокуратура її скасувала.

 

«Зараз міліція Дарницького району додатково розслідує факти, наведені у журналістському розслідуванні», - зазначив Олексій Кутєпов.

 

Паралельно прокуратура Дарницького району проводить перевірку за результатами статті, «Новый украинский Геноцид». У цій справі  22 квітня журналістів викликали до прокуратури. «У мене взяли пояснення щодо деталей журналістського розслідування з приводу усіх подій та деталей журналістського розслідування щодо діяльності реабілітаційного центру "Сходи"», - сказав Олексій Кутєпов. У матеріалах йдеться про діяльність «офіційних наркопритонів», серед яких є реабілітаційні центри «Кроки життя» та «Сходи».

 

Нагадаємо, 21 квітня журналісти «1+1» Олексій Кутєпов та сайту «Обозреватель» Анатолій Шарій були допитані як свідки у прокуратурі Печерського району у межах розслідування за фактами статті «Как журналисты работу милиции делали» видання «Обозреватель» та фільму «1+1» «Народжені брати» (з програми «Особиста справа»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY