Головного редактора газети «Блик» Олексія Газубея викликано до прокуратури за аморальні ілюстрації

30 Січня 2009
19351
30 Січня 2009
14:49

Головного редактора газети «Блик» Олексія Газубея викликано до прокуратури за аморальні ілюстрації

19351
Головного редактора газети «Блик» Олексія Газубея викликано до прокуратури за аморальні ілюстрації

Головного редактора газети «Блик» Олексія Газубея 29 січня 2009 року було викликано до прокуратури Шевченківського району м. Київ. За словами Олексія, він відвідав прокуратуру, де дав пояснення. «В конце декабря господин Костицкий написал письмо непосредственно заместителю генпрокурора Корняковой. Я не знаю, почему именно на нее, а не на генерального прокурора. В письме он даже настаивает на личной встрече по поводу “Блика”. Прокуратурой проводилась проверка, результаты которой мне пока не известны», – розповів Олексій. Наразі головний редактор очікує результатів прокурорської перевірки, на основі якої прокурор може порушити кримінальну справу.

 

«Мы предоставили для прокурорской проверки и свои аргументы: выводы независимого эксперта, аналогичные решения Европейского суда. Мы не согласны с заключениями Национальной экспертной комиссии. Я думаю, что любой здравомыслящий человек сможет отличить группу “неАнгелы” с какими-то резиновыми игрушками в руках и порнографию, которую нужно запрещать или показывают на закрытых телеканалах. Равно как и “релігійну ворожнечу” увидеть в информационном материале о том, что Папа Римский выступил против какой-то скульптуры, выставленной в одном из музеев Италии. Есть фото Папы Римского и фото скульптуры, против которой он выступает. Представлено две позиции, а читатель сам может сделать выводы», – сказав Олексій Газубей.

 

Газета «Блик» звернулася з позовом про захист ділової репутації та щодо процедури прийняття рішень. Розгляд справи по суті відбудеться в березні. Також було надіслано лист Всесвітньої газетної асоціації (18 тисяч газет) до прем’єр-міністра, в якому асоціація вимагає гарантій прозорості роботи НЕК. Із копіями цього листа та листа НЕК до Генеральної прокуратури можна ознайомитися за відповідними посиланнями.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19351
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5565 дн. тому
Знал когда-то Газубея, работал с ним в "Комсомолке". Быть по-проще нужно.... про понты тебе пора забыть
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду