detector.media
08.04.2011 13:33
«Блик» програв НЕК. Газубею загрожує кримінальна справа
За порушення прав вірян і розповсюдження порнографії

5 квітня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні газети «Блик» у справі проти Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, повідомляє НЕК.

 

Таким чином суд відмовив у задоволенні скарги засновника газети «Блик» - ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» - та головного редактора Олексія Газубея на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 грудня 2009 року.

 

Нагадаємо, ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» намагалося через суд визнати недійсним та скасувати рішення НЕК №4 від 23 жовтня 2008 року, яким два фотозображення газети «Блик» були визнані інформацією еротичного й порнографічного характеру, а ще одне - таким, що демонструє неповагу до релігійних святинь та ображає релігійні почуття вірян. Перший матеріал газети ілюстрований світлиною з вечірки гурту «НЕангели», а другий - фотографією скульптури Мартіна Кіппенбергера Zuerst die Fuesse prima i piedi («Спочатку ноги»). Суд першої інстанції прийняв рішення на користь відповідачів.

 

Адвокат газети «Блик» Олег Веремієнко заявив у коментарі ТК, що обов'язково подаватиме касацію. За його словами, підставою для скасування рішення апеляційного суду може стати те, що в процесі брав участь суддя Андрій Горяйнов, який був задіяний в іншому процесі, де газета програла справу, - «Блик» проти голови НЕК Василя Костицького.

 

Також пан Веремієнко повідомив, що тепер правоохоронні органи можуть порушити кримінальну справу проти Олексія Газубея за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) і ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

 

За ст. 161 йому загрожує штраф від 3400 до 8500 грн або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

За ст. 301 йому загрожує штраф від 850 до 1700 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY