Закінчено розслідування у справі Пукача

6 Грудня 2010
19412
6 Грудня 2010
10:28

Закінчено розслідування у справі Пукача

19412
Закінчено розслідування у справі Пукача

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчило розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

 

Олексій Пукач обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. З ст. 364 КК України і ч. З ст. 166 та п.п. «в»,«і» ст. 93 КК України 1960 року.

 

Досудове слідство встановило, що у  ніч з 16 на 17 вересня 2000 року пан Пукач, діючи за вказівкою Міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Георгія  Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб «у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків».

 

Окрім цього, Олексій Пукач обвинувачується у перевищенні влади, вчиненні насильницьких дій щодо члена Київського громадського Правозахисного об'єднання «МИ» Олексія Подольського та знищенні службових документів Департаменту оперативної служби МВС, які містили важливу для слідства інформацію про осіб, що брали участь у проведенні незаконного спостереження за Георгієм Гонгадзе.

 

Слідство також отримало свідчення обвинуваченого та інших осіб про те, що до вчинення злочинів проти журналістів Гонгадзе та Подольського можуть мати відношення певні посадові особи держави. Однак хто саме, прес-служба Генпрокуратури не уточнює.

 

«З урахуванням цього у серпні 2007 року слідчим Генеральної прокуратури порушено кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, що потягло тяжкі наслідки та призвели до вбивства громадянина Гонгадзе Г. Р. Але з об'єктивних причин, через закінчення граничного строку тримання під вартою обвинуваченого Пукача О. П., цю інформацію наразі не вдалося перевірити в повному обсязі, без чого неможливо прийняти законне рішення із зазначених фактів. Тому 30 листопада 2010 року кримінальна справа за обвинуваченням Пукача О. П. у частині доведеного обвинувачення, виділена для направлення до суду», - йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.


Також Генеральна прокуратура продовжує досудове слідство для встановлення «всіх осіб, хто мав відношення до вчинення вказаних злочинів та доведення їх вини». Після цього кримінальна справа буде направлена до суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19412
Читайте також
01.12.2010 11:35
Євген Солонина, «Радіо Свобода»
20 798
26.10.2010 12:51
Олександр Горобець, «Українська правда»
15 929
13.10.2010 11:37
Мустафа Найєм, «Українська правда»
20 614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду