Справу Пукача в суді почнуть розглядати 28 квітня?

21 Квітня 2011
7766
21 Квітня 2011
14:22

Справу Пукача в суді почнуть розглядати 28 квітня?

7766
Справу Пукача в суді почнуть розглядати 28 квітня?

Печерський районний суд Києва призначив на 28 квітня на 11.00 попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на власні джерела в суді.

 

За даними співрозмовника агентства, судове засідання відбудеться в приміщенні Печерського районного суду, яке розташовано на Хрещатику.

 

Нагадаємо, Генпрокуратура 31 березня затвердила обвинувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Олексія Пукача.

 

За даними ГПУ, досудовим слідством установлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

 

Крім цього, у липні 2003 року Олексій Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Георгієм Гонгадзе, у результаті чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.

 

ГПУ обвинувачує Пукача за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 364 КК України і ч. 3 ст. 166 та п. п. "в", "і" ст. 93 КК України 1960 року:

- в умисному вбивстві, вчиненому у зв'язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов'язку, вчинене за попереднім зговором групи осіб, або організованою групою, що карається позбавленням волі від 8-15 років;

- перевищенні влади або посадових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки, що карається від 5 до 12 років ув'язнення за Кримінальним кодексом, який діяв до 2001 року.

- у перевищенні службових повноважень, що карається позбавленням волі від 3-8 років,

- зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки, що карається позбавленням вола від 3-6 років за новим Кримінальним кодексом.

 

Таким чином Пукачу загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду