Власником «Нового обрію» є невідома кіпрська компанія

25 Березня 2011
16626
25 Березня 2011
14:30

Власником «Нового обрію» є невідома кіпрська компанія

16626
Власником «Нового обрію» є невідома кіпрська компанія

Засновником ДП «Новий обрій», яке отримало 55 радіочастот на останньому конкурсі, є ТОВ «Об'єднана медіа група», засновником якого, у свою чергу, є кіпрська компанія «Ванковіар холдінгс лімітед». Такі дані «Детектор медіа» отримала від державного реєстратора.

 

Обидві компанії розташовані за однією юридичною адресою - вулиця Шевцова, 1 у Києві (за цією ж адресою знаходиться телеканал СТБ, ВАТ «УкрНДІпластмаш» та інші підприємства.

 

Керівником «Нового обрію», як уже писала ТК, є Олексій Карпенко, розмір статутного фонду підприємства - 1 млн грн. Керівником «Об'єднаної медіа групи» - Ірина Ввєденська, яка у відкритих джерелах фігурує як один з акціонерів ВАТ «УкрНДІпластмаш». Розмір статутного фонду компанії - 10 млн грн.

 

Цікаво, що «Новий обрій» був зареєстрований 19 січня 2011 року - якраз посередині терміну, встановленого Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на прийом заяв від конкурсантів. «Об'єднана медіа група» має дещо тривалішу історію - компанія зареєстрована 19 серпня 2010 року.

 

Інформацію про «Ванковіар холдінгс лімітед» у відкритих джерелах наразі знайти не вдалося.

 

На ринку є кілька версій того, хто є кінцевим власником «Нового обрію»: «родина президента», структури Валерія Хорошковського, СКМ Ріната Ахметова, «Український медіахолдинг». Компанія СКМ спростувала інформацію про свою причетність до нового гравця. Аналогічне спростування редакція ТК отримала в УМХ. Тим часом колектив радіо «Мелодія» підозрює, що засновники і керівництво «Нового обрію» пов'язані з членами Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16626
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
4778 дн. тому
В Украине уже нет ничего удивительного в том, когда конкурсы и тендеры выигрывают никому неизвестные претенденты. За деньги у нас делается все - покупают жизни и смерти, продаются друзья и идеалы, давятся кнопки и бросаются бюллетени.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду