detector.media
25.03.2011 14:30
Власником «Нового обрію» є невідома кіпрська компанія

Засновником ДП «Новий обрій», яке отримало 55 радіочастот на останньому конкурсі, є ТОВ «Об'єднана медіа група», засновником якого, у свою чергу, є кіпрська компанія «Ванковіар холдінгс лімітед». Такі дані «Детектор медіа» отримала від державного реєстратора.

 

Обидві компанії розташовані за однією юридичною адресою - вулиця Шевцова, 1 у Києві (за цією ж адресою знаходиться телеканал СТБ, ВАТ «УкрНДІпластмаш» та інші підприємства.

 

Керівником «Нового обрію», як уже писала ТК, є Олексій Карпенко, розмір статутного фонду підприємства - 1 млн грн. Керівником «Об'єднаної медіа групи» - Ірина Ввєденська, яка у відкритих джерелах фігурує як один з акціонерів ВАТ «УкрНДІпластмаш». Розмір статутного фонду компанії - 10 млн грн.

 

Цікаво, що «Новий обрій» був зареєстрований 19 січня 2011 року - якраз посередині терміну, встановленого Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на прийом заяв від конкурсантів. «Об'єднана медіа група» має дещо тривалішу історію - компанія зареєстрована 19 серпня 2010 року.

 

Інформацію про «Ванковіар холдінгс лімітед» у відкритих джерелах наразі знайти не вдалося.

 

На ринку є кілька версій того, хто є кінцевим власником «Нового обрію»: «родина президента», структури Валерія Хорошковського, СКМ Ріната Ахметова, «Український медіахолдинг». Компанія СКМ спростувала інформацію про свою причетність до нового гравця. Аналогічне спростування редакція ТК отримала в УМХ. Тим часом колектив радіо «Мелодія» підозрює, що засновники і керівництво «Нового обрію» пов'язані з членами Нацради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY