«Суперрадіо» розпочало тестове мовлення

12 Вересня 2011
12531
12 Вересня 2011
16:04

«Суперрадіо» розпочало тестове мовлення

12531
«Суперрадіо» розпочало тестове мовлення

У ніч з 9 на 10 вересня на частоті 101,1 МГц у Києві розпочало мовлення «Суперрадіо» компанії «Новий обрій» - головного переможця минулорічного конкурсу на вільні частоти. Водночас було відключено мовлення радіо «Мелодія». Про це йдеться на сайті «Мелодії».

 

Директор компанії «Новий обрій» Олексій Карпенко пояснив «Детектор медіа», що «Суперрадіо» розпочало так зване тестове мовлення. «Ми відпрацьовуємо техніку і технологію, в ефір зараз виходить тестовий сигнал, який ми сформували з різнопланової музики та позивних ("Суперрадіо") і перебивок ("24 години без реклами", "Технічна проба")», - повідомив він.

 

За словами пана Карпенка, поступово з готовністю техніки тестування розпочнеться по всіх 55 містах мережі і триватиме орієнтовно місяць-два. Повноцінне мовлення «Суперрадіо» в новому форматі розпочне ближче до весни 2012 року.

 

«Назва залишиться "Суперрадіо", а формат я зможу вам назвати, коли буде збудована мережа. Такого формату поки що на ринку немає», - сказав пан Карпенко. Також він наразі не розголошує імена людей, які працюють над програмним наповненням радіомережі.

 

Щодо програмування, то пан Карпенко запевнив, що в ефірі обов'язково будуть новини.

 

Як писала «Детектор медіа», у березні 2011 року не відома медіаринку компанія «Новий обрій» перемогла в конкурсі на всі 55 частот, на які претендувала. Серед них - 12 частот, що раніше належали радіомережі «Мелодія», якій не було продовжено ліцензію. Тепер новий гравець вийде на ринок у всіх 24 обласних центрах і в столиці Криму, а також ще в 30 містах.

 

«Новий обрій» у Нацраді представляв Олексій Карпенко, який перед тим працював в УМХ, а ще раніше був заступником голови правління «Нашого радіо» та начальником УДЦР. За його словами, «Новий обрій» планує створювати музично-інформаційну мережу «Суперрадіо» (80% музики, 20% інформації).

 

Засновником ДП «Новий обрій» є ТОВ «Об'єднана медіа група», засновником якого, у свою чергу, є кіпрська компанія Vancoviar Holdings Limited.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12531
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
4471 дн. тому
Слушал "Суперрадио" - все гут! Интересная,и как написали,действительно разноплановая музыка.И ведущие понравились!! В общем,молодцы,порадовали)
Татьяна
4572 дн. тому
55 частот неизвестной структуре - это коррупция невиданного масштаба. И все молчат! Недаром Украина в списке стран рядом с Сомали и Уругваем. Нам еще далеко до Европы с нашими продажными чиновниками (в нацраде в том числе).
слухач
4590 дн. тому
Прикрыли то,что нравится людям. Радио Мелодия работало годами и имеет свою аудиторию. Зачем было прикрывать? Где логика? Отдает банальным рейдерством......
Rona
4595 дн. тому
Слушала это так называемое "суперрадио", очередная ерунда для подростков, которой и так больше, чем нужно. Не пойму, зачем было отключать "Мелодию", наверное, меньше заплатили. Вроде бы и станций много, а слушать нечего!
aresh
4609 дн. тому
я сегодня слушал эту станцию, мне понравилось. музыка конечно другая, но интереснее стало. Мелодия задолбала своим нытьем и плаксами. певратили работу радио в поминки. я думал что их закрыли, угичтожили, а на самом деле они просьо потеряли несколько городов для транслации и все. работайте дальше ребята, делайте хорошее радио и не скулите. а то что в Киеве, это хорошо звучит.
Василий
4609 дн. тому
Пиратское вещание вела 9 лет? или последние месяцы с момента отдачи их частот Суперрадио? У меня вопрос в общем: какой смысл регулятору выключать популярную радиостанцию и вместо нее включать никому неизвестную, которая обещает организовать полноценный эфир только через год с момента получения лицензии!!!, о чем сказано в вышепреведенном интервью с господином директором Суперрадио. Тут ничего нет удивительного?
dfgfg
4609 дн. тому
Василий, может тем, что вела пиратское вещание?
Василий
4609 дн. тому
Удивительное рядом. Радиостанция Мелодия вещала много лет. Продукт явно неплохой. Людям нравилось. На сайте и в эфире дикое количество писем в поддержку. Явно же не сами себе писали. Зачем их выключили? Как Нацрада может логически объяснить народу свое решение? Они же обязаны грамотно регулировать рынок. Чем им Мелодия насолила?
//
4610 дн. тому
Ви за яким календарем живете? 2011 року конкурс.
Я
4610 дн. тому
Андрей Станиславович... держитесь!!! Мы с Вами. И раз уж вы включили передатчик на 97,5, то лучше уж включили бы на старой частоте 101,1, чтоб этим козлам подосрать с их суперрадио и забить им сигнал!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду