Міноборони змінило головного редактора своєї газети «Народна армія»

7 Березня 2011
25316
7 Березня 2011
17:44

Міноборони змінило головного редактора своєї газети «Народна армія»

25316
Міноборони змінило головного редактора своєї газети «Народна армія»

Міністр оборони України Михайло Єжель звільнив з посади головного редактора газети «Народна армія» Олега Махна. Цю інформацію ТК підтвердив сам пан Махно, зазначивши, що звільнився за власним бажанням з 1 березня.

 

«Я офіцер запасу, звільнився (з армії. - ТК) шість років тому, і при звільненні був призначений на посаду головного редактора "Народної армії". Я пропрацював шість років на цій посаді і з 1 березня звільнився, - зазначив він. - На військову посаду допускається призначення цивільного (після звільнення в запас я став цивільним), а потім, коли складається ситуація, що може військовий працювати на цій посаді, тоді цивільний звільняється, і призначається військовий»

 

Газету «Народна армія» очолив кадровий військовий Володимир Вирва, який до цього був першим заступником Олега Махна. «Я сам у ньому бачив свого наступника», - прокоментував призначення нового головного редактора пан Махно.

 

За інформацією джерел ТК, зміна керівника газети відбулася з ініціативи директора департаменту преси і зв'язків з ЗМІ Олександра Клубаня. Саме цьому департаменту, створеному близько півроку тому, підпорядковані ЗМІ та регіональні медіацентри Міноборони.

 

Відзначимо, що це вже третя за останні півроку кадрова зміна в ЗМІ Міноборони.

 

У вересні 2010 року міністр оборони звільнив Мирослава Мамчака з посади головного редактора (начальника) телерадіокомпанії «Бриз» Військово-морських сил Збройних сил України. Сам пан Мамчак називав своє звільнення політичним, а в Міноборони його пояснювали тим, що Мирослав Мамчак - цивільний, хоча посада - військова.

 

Після цього наприкінці 2010 року з посади начальника Центральної телерадіостудії Міноборони звільнили Владлена Литвиненка і призначили на його місце кадрового військового, колишнього спецкора газети «Народна армія» Ігоря Кошеля (пан Литвиненко був цивільною особою).

 

Газета «Народна армія» є центральним друкованим органом Міністерства оборони, виходить з 1992 року п'ять разів на тиждень. Окрім неї, Міноборони має ще п'ять видань (журнали «Військо України», «Атлантична панорама», «Наука і оборона», «Морська Держава» і газету «Флот України»), а також ТРК ВМС України «Бриз» і Центральну телерадіостудію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25316
Читайте також
27.09.2010 13:21
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
37 854
27.09.2010 10:39
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
30 897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду