Народний депутат Ващук просить міністра оборони перевірити законність звільнення головного редактора «Народної армії»

18 Березня 2011
21287
18 Березня 2011
11:36

Народний депутат Ващук просить міністра оборони перевірити законність звільнення головного редактора «Народної армії»

21287
Народний депутат Ващук просить міністра оборони перевірити законність звільнення головного редактора «Народної армії»

Народний депутат Катерина Ващук (фракція «Народної партії») вимагає усунути грубі порушення чинного законодавства та прав людини, що були допущенні при звільненні головного редактора газети Міністерства оборони «Народна армія» Олега Махна, та покарати винних. Про це йдеться в депутатському зверненні пані Ващук до міністра оборони Михайла Єжеля, копія якого є в розпорядженні редакції ТК.

 

Хоча сам Олег Махно запевнив, що звільнився за власним бажанням, наказ міністра оборони свідчить, що звільнення редактора з посади здійснене на підставі закінчення трудового договору. Пан Махно звернувся до Катерини Ващук за правовою допомогою, оскільки при прийомі на роботу з ним було укладено безстроковий договір.

 

 


 

 

 

Катерина Ващук наполегливо просить міністра вивчити порушене питання, адже оскарження в суді наказу про звільнення може стати предметом службового розслідування, а також викличе небажану для міністерства реакцію ЗМІ та громадськості.

 

Копія звернення надіслана також до уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової і голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка.

 

Газета «Народна армія» є центральним друкованим органом Міністерства оборони, виходить з 1992 року п'ять разів на тиждень. Окрім неї, Міноборони має ще п'ять видань (журнали «Військо України», «Атлантична панорама», «Наука і оборона», «Морська Держава» і газету «Флот України»), а також ТРК ВМС України «Бриз» і Центральну телерадіостудію.

 

Як писала ТК, Олега Махна звільнили з «Народної армії» з 1 березня. Це вже третя за останні півроку кадрова зміна в ЗМІ Міноборони.

 

Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду