Мирослав Мамчак звільнений з посади керівника ТРК «Бриз» ВМС України

26 Вересня 2010
15220
26 Вересня 2010
18:57

Мирослав Мамчак звільнений з посади керівника ТРК «Бриз» ВМС України

15220
Мирослав Мамчак звільнений з посади керівника ТРК «Бриз» ВМС України

Мирослав Мамчак звільнений з посади головного редактора (начальника) телерадіокомпанії «Бриз» Військово-морських сил Збройних сил України. Цю інформацію порталу «Українське життя в Севастополі» ТК підтвердив сам пан Мамчак, уточнивши, що відповідний наказ міністр оборони підписав учора, 25 вересня. За його словами, новим керівником ТРК «Бриз» призначено капітана другого рангу Івана Чміля, який обіймав до цього посаду редактора редакції телебачення ТРК «Бриз».

 

Мирослав Мамчак, який очолював телерадіокомпанію від початку її створення, називає своє звільнення політичним. «Це політичне рішення, ініційоване Севастопольською міською державною адміністрацією й особисто її головою Валерієм Саратовим», - сказав він ТК.

 

Нагадаємо, на початку червня керівництво Севастопольської МДА вже вимагало від Міністерства оборони України звільнення Мирослава Мамчака за «пропаганду українського націоналізму». Тоді юрист Наталя Петрова в коментарі ТК розтлумачила таку вимогу як форму цензури. Нині, за словами пана Мамчака, міськдержадміністрація звернулася до командувача Військово-морських сил, і відтак адмірал Віктор Максимов направив лист до Міноборони з проханням звільнити керівника «Бризу».

 

«Але телерадіокомпанія не входить до структури ВМС, вона входить до структури департаменту преси та інформації Міноборони. Директор департаменту нещодавно мені сказав, що задоволений роботою "Бризу" і претензій до мене не має. Так само і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, перевірши нашу ТРК, 22 вересня результати перевірки взяла до відома», - зазначив Мирослав Мамчак.

 

Однак оскаржувати своє звільнення він не буде, оскільки не має для цього підстав. «Я не можу оскаржувати, тому що був призначений тимчасово: у мене був строковий договір до моменту призначення офіцера на цю посаду», - пояснив пан Мамчак, який у званні капітана першого рангу вийшов у запас у грудні 2007 року.

 

Мирослав Мамчак має намір надалі займатися журналістикою.

 

«Детектор медіа» звертатиметься по коментарі до Міністерства оборони України і до Севастопольської міської державної адміністрації.

 

Телерадіоцентр Військово-морських сил України «Бриз» був створений наказом міністра оборони України в грудні 1993 року. 15 червня 1995 року ТРК «Бриз» отримала ліцензії Національної ради на мовлення. Має телевізійну та радійну редакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15220
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Севастополь
4957 дн. тому
Какое горе радио с 0-м рейтингом сменило руководителя!!!! Да это достатачная причина чтоб его уволить...Ато что он творил с радио и телевидинием ......так это очень-очень запоздавшая реакция властей!!!
мнение
4957 дн. тому
Уважаемая "Телекритика". Но вам-то ведь хочется писать "правду", публиковать комментарии честных людей, профессионалов своего дела, истинных патриотов...Возьмите "честного" журналиста и хозяйственника к себе в офис на работу, на соответсвующую должность, помогите борцу за свободу, пострадавшему за правду...Правда,подозреваю, что данного страдальца за политику вы не возьмете, как и не возьмете и других таких же "страдальцев" , например из числа тех, кто еще буквально пару недель назад активно крал миллионы, занимая должности в киевской мэрии, и вел активную светскую жизнь, а сегодня вдруг, всвязи с получением повестки из прокуратуры или подписки о невыезде, массово оказался " на ликарняному", и оттуда теперь, а не с элитных заграничных курортов, вещает, через дорогостоящих адвокатов, при зарплате-то в 2000гривен (интересно:чем же эти люди с адвокатами расплачиваются-то при таком скромном доходе?)вещают о "политическом" заказе. Правда, помогите страдальцу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду