Мирослава Мамчака звільнили, «бо не в погонах»

28 Вересня 2010
15846
28 Вересня 2010
10:46

Мирослава Мамчака звільнили, «бо не в погонах»

15846
Мирослава Мамчака звільнили, «бо не в погонах»

Ніякої політики, як стверджує «Інтерфакс-Україна» з посиланням на компетентне джерело в командуванні українського флоту, у зміні керівника телерадіокомпанії ВМС України «Бриз» немає.

 

«Посада, яку займав капітан 1-го рангу запасу Мамчак за штатом військова, а не цивільна, тому на неї і призначена людина в погонах. Колишньому ж керівнику буде запропонована нова посада на телерадіокомпанії», - зазначає джерело.



Відповідний наказ про призначення капітана 2-го рангу Івана Чміля міністр оборони Михайло Єжель підписав 25 вересня.



Раніше Громадський комітет «Український Севастополь» зробив заяву, що «патріотична українська цивільна позиція Мамчака з моменту першої самостійної телевізійної передачі ТРК "Бриз" 21 листопада 1994 року і до вересня 2010 року стала одним з важливих факторів, який призвів до такого прикрого рішення».

 

Нагадаємо, на початку червня керівництво Севастопольської МДА вже вимагало від Міністерства оборони України звільнення Мирослава Мамчака за «пропаганду українського націоналізму». Тоді юрист Наталя Петрова в коментарі ТК розтлумачила таку вимогу як форму цензури. Нині, за словами пана Мамчака, міськдержадміністрація звернулася до командувача Військово-морських сил, після чого адмірал Віктор Максимов направив лист до Міноборони з проханням звільнити керівника «Бризу».

 

Мирослав Мамчак, який очолював телерадіокомпанію від початку її створення, називає своє звільнення політичним.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду