detector.media
07.03.2011 17:44
Міноборони змінило головного редактора своєї газети «Народна армія»

Міністр оборони України Михайло Єжель звільнив з посади головного редактора газети «Народна армія» Олега Махна. Цю інформацію ТК підтвердив сам пан Махно, зазначивши, що звільнився за власним бажанням з 1 березня.

 

«Я офіцер запасу, звільнився (з армії. - ТК) шість років тому, і при звільненні був призначений на посаду головного редактора "Народної армії". Я пропрацював шість років на цій посаді і з 1 березня звільнився, - зазначив він. - На військову посаду допускається призначення цивільного (після звільнення в запас я став цивільним), а потім, коли складається ситуація, що може військовий працювати на цій посаді, тоді цивільний звільняється, і призначається військовий»

 

Газету «Народна армія» очолив кадровий військовий Володимир Вирва, який до цього був першим заступником Олега Махна. «Я сам у ньому бачив свого наступника», - прокоментував призначення нового головного редактора пан Махно.

 

За інформацією джерел ТК, зміна керівника газети відбулася з ініціативи директора департаменту преси і зв'язків з ЗМІ Олександра Клубаня. Саме цьому департаменту, створеному близько півроку тому, підпорядковані ЗМІ та регіональні медіацентри Міноборони.

 

Відзначимо, що це вже третя за останні півроку кадрова зміна в ЗМІ Міноборони.

 

У вересні 2010 року міністр оборони звільнив Мирослава Мамчака з посади головного редактора (начальника) телерадіокомпанії «Бриз» Військово-морських сил Збройних сил України. Сам пан Мамчак називав своє звільнення політичним, а в Міноборони його пояснювали тим, що Мирослав Мамчак - цивільний, хоча посада - військова.

 

Після цього наприкінці 2010 року з посади начальника Центральної телерадіостудії Міноборони звільнили Владлена Литвиненка і призначили на його місце кадрового військового, колишнього спецкора газети «Народна армія» Ігоря Кошеля (пан Литвиненко був цивільною особою).

 

Газета «Народна армія» є центральним друкованим органом Міністерства оборони, виходить з 1992 року п'ять разів на тиждень. Окрім неї, Міноборони має ще п'ять видань (журнали «Військо України», «Атлантична панорама», «Наука і оборона», «Морська Держава» і газету «Флот України»), а також ТРК ВМС України «Бриз» і Центральну телерадіостудію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY