Тимошенко каже, що Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» за командою Януковича

3 Березня 2011
28447
3 Березня 2011
13:21

Тимошенко каже, що Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» за командою Януковича

28447
Тимошенко каже, що Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» за командою Януковича

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні ліцензії на мовлення «Чорноморської ТРК» на замовлення Віктора Януковича.

 

«Перша новина зранку: у найбільшого кримського TV-каналу "Чорноморка", який говорить правду, забрали ліцензію. Команду дав Янукович», - написала вона на своїй сторінці у твітері.

 

На думку пані Тимошенко, політики та громадськість повинні виступити на захист цього телеканалу. «Команді, яка працює на "Чорноморці", подяка за чесність та мужність. В Криму на вас тримається свобода слова! Ми солідарні з вами», - цитує її слова прес-служба.

 

Юлія Тимошенко також повідомила, що проти керівника «Чорноморської ТРК» порушено кримінальну справу.

 

Тим часом народний депутат Андрій Сенченко («БЮТ-Батьківщина»), якого пов'язують з «Чорноморською ТРК», заявив з парламентської трибуни, що тиск на компанію‎ - це тиск на свободу слова, повідомляє прес-служба БЮТ.

 

За його словами, Нацрада без будь-яких підстав не продовжила ліцензію на мовлення «Чорноморській ТРК», яка працює вже 18 років. Андрій Сенченко назвав рішення Нацради незаконним.

 

«В нашій країні протриматись 18 років не вклоняючись будь-якій владі дуже складно», - зазначив пан Сенченко та додав, що «Чорноморку» намагалися закрити вже п'ять разів, зокрема, кожного разу перед виборами, коли вільна телерадіокомпанія була «неугодною».

 

Народний депутат також повідомив, що 2 березня намагався додзвонитися до заступника глави адміністрації президента Ганни Герман, яку він назвав «відомим борцем за свободу слова», однак досі не зміг із нею зв'язатися.

 

Андрій Сенченко звернувся до представників усіх політичних сил та журналістів з проханням підтримати телеканал і закликав Генеральну прокуратуру винести протест на рішення Нацради.

 

Як повідомляла ТК, 2 березня Нацрада відмовила ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» в продовженні строку дії ліцензії на мовлення у трьох населених пунктах Криму - у селищах Нова Петрівка, Совєтське і Чорноморське. Ці три частоти компанії Нацрада має намір виставити на конкурс. Термін дії непродовженої ліцензії «Чорноморської ТРК» закінчується 28 травня 2011 року.

 

Нацрада мотивувала своє рішення «тяжкою історією» компанії, яка мала три попередження, два з яких були скасовані через суд.

 

У «Чорноморської ТРК» залишається інша ліцензія на мережу із 17 частот, чинна до 26 жовтня 2015 року.

 

Нагадаємо, наприкінці 2008 року Нацрада не продовжувала ліцензію компанії, але згодом змінила своє рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28447
Читайте також
08.09.2010 10:20
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
35 520
11.08.2010 12:26
для «Детектор медіа»
26 620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду