Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК»

24 Грудня 2008
23028
24 Грудня 2008
21:08

Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК»

23028
Нацрада не продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 грудня не продовжила ліцензію № 0762-м «Чорноморській телерадіокомпанії».
 
Термін дії ліцензії спливає 24 січня 2009 року. За цією ліцензією компанія має право мовлення на 14 год./добу на 17 частотних присвоєннях у Криму. У компанії лишилася ще одна ліцензія (№ 1532) на 10 годин мовлення на цих же частотних присвоєннях.
 
Перший заступник голови Нацради Ігор Курус мотивував колег не голосувати за подовження терміну дії ліцензії «Чорноморки» до вирішення усіх судових справ між Нацрадою та телерадіокомпанією.
 
Нагадаємо, що 11 жовтня 2007 року компанія отримала попередження (за порушення під час виборів), також у компанії були тертя з регуляторним органом щодо проведення перевірки. Усе це стало підставою для звернення Нацради до суду про анулювання ліцензії ТРК.
 
Попри те, що суд виніс рішення на користь телекомпанії, яка також виграла і в апеляційній інстанції, пан Курус запропонував колегам дочекатися касації, а вже потім приймати рішення.
 
Таку позицію не підтримала «парламентська четвірка» Нацради (Шевченко, Плаксюк, Понеділко, Лебедєва), проте чотирьох голосів не вистачило для ухвали позитивного рішення щодо продовження ліцензії «Чорноморки».
 
Згідно з ліцензійними документами, власниками «Чорноморської ТРК» є ДП «Чорноморське рекламно-інформаційне агентство», м. Сімферополь – 0,1 %; ЗАТ «Сучасні інформаційні технології», м. Київ – 99,9 %. ЗАТ «Сучасні інформаційні технології» у свою чергу пов’язують з Андрієм Сенченком, народним депутатом України 5 і 6 скликань (БЮТ).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23028
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5602 дн. тому
ЧТРК судиться как дурному с горы катиться!!!! За это поимели сейчас проблемы!!! Были б людьми, гляди и все нормально было бы!
Уничтожитель дебилов
5603 дн. тому
Подайте в суд на этого {CENSORED} и получите лицензию, {CENSORED}
5603 дн. тому
чё-то познова-то! надо было у них лицензию забирать еще в 2004 году
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду