Герман: Янукович сприяв появі «Шустер live» на Першому національному

15 Лютого 2011
26854
15 Лютого 2011
13:33

Герман: Янукович сприяв появі «Шустер live» на Першому національному

26854
Герман: Янукович сприяв появі «Шустер live» на Першому національному

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман стверджує, що Віктор Янукович сприяв появі політичного ток-шоу «Шустер live» на Першому національному телеканалі. Про це пані Герман заявила в інтерв'ю  «Главреду».

 

«Президент значно сприяв тому, що на Першому національному з'явилася програма «Шустер live», програма, в якій шістдесят п'ять процентів часу віддається опозиції і тільки тридцять п'ять відсотків  - владі. Програма, яка не могла би існувати на Першому національному під час «помаранчевої» влади, коли вважалося, що ця влада дала свободу пресі», - говорить заступник глави Адміністрації президента.

 

Нагадаємо, Савік Шустер розповів на камеру про переговори з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним щодо свого переходу на Перший національний канал. Про це повідомив на сторінці програми After LIVE у Facebook її автор і ведучий Мустафа Найєм. ТК зверталася до Савіка Шустера, проте він відмовився коментувати слова Найема.

 

Також пані Герман віднесла до досягнень президента у сфері свободи слова закон «Про доступ до публічної інформації» і роботу над створення суспільного мовлення.

 

«Чи був президент в історії України, який наважився би зробити все, щоб в нашій країні прийняли закон "Про доступ до публічної інформації"? І який дуже багато зробив для того, щоб цей закон був в Україні і тут же його підписав? Чи був такий президент в Україні, який би пішов на такий радикальний крок? Тому що цей закон практично робить владу абсолютно прозорою. Цього не зробив ніхто із попередніх керівників України, хоча обіцянок було багато...», - каже Герман.

 

На ремарку про те, що Янукович підписав закон «Про доступ до публічної інформації» не відразу, а через три тижні після прийняття його Верховною Радою, Ганна Герман відповіла: «Тому що є термін, є процедура для підписання таких документів, а процедура повинна бути дотримана, оскільки демократія - це процедура».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26854
Читайте також
13.02.2011 10:44
для «Детектор медіа»
42 226
23.12.2010 17:00
Отар Довженко
, Наталія Данькова, Марина Баранівська
37 994
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
4829 дн. тому
"Иван Васильевич, когда Вы говорите, такое впечатление, что Вы бредите..."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду