detector.media
15.02.2011 13:33
Герман: Янукович сприяв появі «Шустер live» на Першому національному

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман стверджує, що Віктор Янукович сприяв появі політичного ток-шоу «Шустер live» на Першому національному телеканалі. Про це пані Герман заявила в інтерв'ю  «Главреду».

 

«Президент значно сприяв тому, що на Першому національному з'явилася програма «Шустер live», програма, в якій шістдесят п'ять процентів часу віддається опозиції і тільки тридцять п'ять відсотків  - владі. Програма, яка не могла би існувати на Першому національному під час «помаранчевої» влади, коли вважалося, що ця влада дала свободу пресі», - говорить заступник глави Адміністрації президента.

 

Нагадаємо, Савік Шустер розповів на камеру про переговори з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним щодо свого переходу на Перший національний канал. Про це повідомив на сторінці програми After LIVE у Facebook її автор і ведучий Мустафа Найєм. ТК зверталася до Савіка Шустера, проте він відмовився коментувати слова Найема.

 

Також пані Герман віднесла до досягнень президента у сфері свободи слова закон «Про доступ до публічної інформації» і роботу над створення суспільного мовлення.

 

«Чи був президент в історії України, який наважився би зробити все, щоб в нашій країні прийняли закон "Про доступ до публічної інформації"? І який дуже багато зробив для того, щоб цей закон був в Україні і тут же його підписав? Чи був такий президент в Україні, який би пішов на такий радикальний крок? Тому що цей закон практично робить владу абсолютно прозорою. Цього не зробив ніхто із попередніх керівників України, хоча обіцянок було багато...», - каже Герман.

 

На ремарку про те, що Янукович підписав закон «Про доступ до публічної інформації» не відразу, а через три тижні після прийняття його Верховною Радою, Ганна Герман відповіла: «Тому що є термін, є процедура для підписання таких документів, а процедура повинна бути дотримана, оскільки демократія - це процедура».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY