Шустер обійшовся НТКУ в 12 гривень, а 20 серій «Сусідів» каналу майже «подарували»

9 Лютого 2011
10318
9 Лютого 2011
15:29

Шустер обійшовся НТКУ в 12 гривень, а 20 серій «Сусідів» каналу майже «подарували»

10318
Шустер обійшовся НТКУ в 12 гривень, а 20 серій «Сусідів» каналу майже «подарували»

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф щомісяця на сайті Першого каналу розміщуватиме відкритий фінансовий звіт про витрати НТКУ.

 

Звіт з\'явиться на сайті з наступного тижня. В ньому буде подано інформацію про те, які програми, запущені Першим каналом, фінансовано з державного бюджету, а які ні, тощо.

 

«У звіті буде зазначено, скільки грошей видали, куди ці гроші витрачено. І це дозволить зробити цю інформацію відкритою та публічною. Щоб не було різних спекуляцій. Наприклад, щодо проекту "Золотий гусак", що нібито Єгор Бенкендорф витрачає на цей проект державні кошти. Але на нього не витрачено ані копійки державних коштів! Але при цьому той же Ноябрьов приносить каналу при розподілі спонсорських коштів близько 50 тисяч гривень. Приміром, як я вже говорив, на "Шустер live" не витрачено ні копійки з держбюджету, а за угодою з комерційних грошей на цей рік на програму витрачається 12 гривень», - зазначив Єгор Бенкендорф.

 

Під кожним звітом він планує робити табличку, в якій можна буде порівняти вартість, приміром, одного епізоду серіалу на великих комерційних каналах і продукції на Першому національному: «Одна серія такого серіалу коштує 25 тисяч доларів, або хороший художній фільм - 50 тисяч доларів. І якби в мене було 50 тисяч доларів на виробництво чи на контент на місяць, я би такого жару завдав комерційним каналам».

 

За словами пана Бенкендорфа, на сьогодні всі проекти Першого запускаються завдяки спонсорським коштам та контактній базі. «Мені дав Prima film, 20 серій "Сусідів" за 100 гривень. А якщо зважати на їхню комерційну ціну, то фактично мені  подарували 300 тисяч доларів. Тепер ми зробили перерву по цьому проекту, і якщо знайдемо спонсорів - відновимо вихід. А показники по цьому проекту були не менше 5%», - сказав пан Бенкендорф.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10318
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
телек
4846 дн. тому
Офигеть! Ну кому глаза застилаете! Какая прозрачность? А сколько стоит час эфирного времени телеканала? Об этом забыли? Сколько стоят спутники, эфирные вышки и др.техническое покрытие канала. Что значит 12 гривень потратили на закупку, а сколько потратили на трансляцию в эфир этого дерьма? Ну не все же дебилы, особенно читатели Телекритики. т.е. УНТК существует за государственные деньги, тратит миллионы за эфиры, чтобы в эфир дерьмо лилось за 12 грн! Вот это экономия. Пусть лучше публикуют сколько выдали из бюджета и сколько на какие фирмы и за что было перечислено.
agata
4847 дн. тому
Это всё "здорово",когда предоставляется для разных продакшн-студий бесплатное эфирное время. Они могут работать им есть где-показать своё барахло, а на Национальном канале как были развалины так они и остануться, когда уйдут эти временщики, подзаработав себе деньжат. Теперь можно бесплатно использовать и операторов и инженеров и технику(благотворительные талоны на питание для работников НТКУ - апофеоз деятельности Бени ). Да кстати о технике 1989г. - это основной год выпуска техники на НТКУ. Требования например Семёнова к редоктарам на передаче "Легко бути жінкою" - желтее-желтее (одна из последних передач была посвящена трусам с начёсом, ;-) очень мило). Да не нужно Украине Национальное телевидение, давно пора всё продать, разворовать и успокоиться. Удачи вам иностранные граждане и иже с ними.
Slava
4847 дн. тому
Шо он сделал с УТ? Помойка с Интера и промивание мозгов. Мы на это деньги не давали! Где программы для детей и подростков, патриотическое воспитание, познавателные и интелектуальные шоу? Шо только бабло?????????????
редактор (НТКУ)
4847 дн. тому
наконец-то у нас все наладидось.Столько лет оаботаешь-работаешь,а результата никакого
Лемур
4847 дн. тому
Это нововведение -серъезная заявка на то,что теперь всем кто постоянно чем то возмущался уже нечего будет сказать.Когда все открыто-это очередной шаг к демокартизации на гос ТВ.И когда будет все видно-нечем будет крыть.
Фокус
4847 дн. тому
Вот так должно быть во всех госструктурах-полная отчетность и прозрачность.такой пример должен войти в историю Украины как начало новой эры прозрачности расходов госструктур.Тогда будет понятно как говорится что где и когда.Очень правильный шаг.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду