Чому Шустера наймав Льовочкін?

13 Лютого 2011
42223
13 Лютого 2011
10:44

Чому Шустера наймав Льовочкін?

42223
Повторення помилок Ющенка є шляхом до повторення долі Ющенка
Чому Шустера наймав Льовочкін?

Тема переходу Савіка Шустера з його LIVE'ом на Перший Національний досить гостро обговорюється у ЗМІ завдяки депутатові-комуністу Царькову, який у найкращих традиціях владоопозиційної КПУ напав на Партію регіонів із тилу. Про те, що ведучий колись найпопулярнішого в країні політичного ток-шоу не просто так змінив рейтинговий канал Ріната Ахметова на дещо підрослий, але загалом відстійний Перший національний, здогадається навіть нетямущий. Але подробиці дотепер відомі лише в форматі чуток і здогадок...

 

Мустафа Найєм, відомий нам усім журналіст, а віднедавна й ведучий програми After LIVE на Першому національному, написав на сторінці програми у Facebook: «Монтирую After LIVE. Вчера Савик под камеру рассказал, как договаривался с Левочкиным о переходе на УТ-1. Прямо описал все переговоры».

Коментарів обоє не дають. Що ж, програму подивимось, якщо пропустять (а є підстави вважати, що, принаймні, намагатимуться не пропустити) - усе побачимо й почуємо. Але хочеться сказати пару слів про сам факт - про те, що з домовленості про перехід проекту з ТРК «Україна» на державний Перший національний відбувалися саме з Льовочкіним.

Попередник Віктора Федоровича Януковича, прийшовши до влади під прозахідними й демократичними гаслами, не лише залишив неторканим державне телебачення, але за всі свої п'ять років так і не зрозумів різниці між «перебуває в державній власності» й «належить Віктору Ющенку». Що президент не має повноважень дзвонити на канал і замовляти музику. А керівник каналу не повинен ходити на Банкову по інструкції, як на роботу.

Як бачимо, в «Україні для людей» нічого не змінилось. Державна установа, підпорядкована Державному комітету телебачення і радіомовлення (а той - Кабінету Міністрів), насправді перебуває під керівництвом начальника президентської канцелярії. Людини, чия робота - забезпечувати нормальне функціонування Президента як інституту влади. А не перетягувати телеведучих з одного каналу на інший. До того ж, звісно, серед повноважень глави Адміністрації Президента ви не знайдете нічого, що стосувалося б Національної телекомпанії України.

Коли команда Бенкендорфа-Арфуша прийшла на Перший, ручне керування Банкової «Євробаченням» і змінами на каналі пояснювалося тим, що треба було негайно рятувати НТКУ, доведену до ручки попереднім керівництвом. До того ж, Ганна Герман тоді стверджувала, що Банкова «в процеси не втручається»: «Ми не втручаємося в ці процеси. Ми просто можемо підказати ті кандидатури, які, на наш погляд, виглядають найбільш демократичними, прийнятними в суспільстві та в журналістському середовищі». Це було про Валіда Арфуша, автора безсмертних слів про служіння УТ владі та керівника майбутнього українського Euronews. Неймовірно демократичний, прийнятний у суспільстві та в журналістському середовищі кадр. Хоча до нового топ-ведучого НТКУ, екс-замміністра і в минулому пивного, а тепер медичного магната, та ще й першого українського космотуриста Андрія Пальчевського, все одно не дотягує.

Отже, рятували телекомпанію. Ну? Врятували? Якщо вірити прес-релізам, усе на державному каналі вже чудово. Чому досі програмуванням і кадрами каналу займається Банкова, яка не має до нього жодного стосунку?

Повторення помилок Ющенка, шановні будівничі «України для людей», є шляхом до повторення долі Ющенка. Подумайте над цим.

 

 

Отар Довженко, для «Української правди»

Фото -http://blogs.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42223
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
4819 дн. тому
не поспішпайте відправляти Пальчевського у космос. Вже літали такі... Це піариться чоловічок, обіцяє-цяцяє, а ви йому підпіарюєте
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду