Нацрада після двох років тяжб поновила Миколу Гриценка на посаді начальника відділу зв’язків зі ЗМІ

2 Лютого 2011
19734
2 Лютого 2011
16:37

Нацрада після двох років тяжб поновила Миколу Гриценка на посаді начальника відділу зв’язків зі ЗМІ

19734
Нацрада після двох років тяжб поновила Миколу Гриценка на посаді начальника відділу зв’язків зі ЗМІ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  на засіданні 2 лютого прийняла рішення про поновлення на посаді начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Миколи Гриценка з 17 березня 2008 року.

 

Відповідне рішення Нацрада прийняла, виконавши ухвалу Вищого адміністративного суду України від 18 січня 2011 року.

 

У коментарях ТК Микола Гриценко зазначив, що має намір продовжити працювати на цій посаді.

 

Регулятор також звільнив нинішнього начальника відділу Тамару Кравченко, її переведуть на новостворену посаду заступника начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю.

 

Нагадаємо, своїм рішенням від 18 січня Вищий адміністративний суд поновив Миколу Гриценка на посаді з 17 березня 2008 року.

 

Микола Гриценко був звільнений 17 березня 2008 року з формулюванням «за порушення трудового законодавства без поважних причин».  Звільненню передувала активна  публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, де він висловлював незгоду з політикою Нацради.

 

Пан Гриценко оскаржив своє звільнення в суді. 23 січня 2009 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив його позов і поновив на роботі.

 

Нацрада подала апеляційну скаргу, і в червні 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції.

 

Окрім цього, Микола Гриценко подавав позов про захист честі, гідності та ділової репутації через ряд публікацій Івана Неживого, колишнього завідувача сектору роботи голови Нацради Віталія Шевченка. 19 жовтня 2010 року Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив його і виніс рішення про спростування. За інформацією пана Гриценка, відповідач подав апеляцію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19734
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юрист
4844 дн. тому
Оце бабла скосить. А як людям жити без зарплати. Як завжди пани чубляться, а в народу мізки тріщать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду