Суд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді

23 Січня 2009
19576
23 Січня 2009
15:18

Суд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді

19576
Суд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді
Окружний адміністративний суд міста Києва 23 січня задовольнив позов Миколи Гриценка, екс-керівника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Нацради, до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це «ТК» повідомив сам Микола Гриценко.
 
Цим рішенням  суду скасовано накази щодо звільнення Миколи Гриценка з посади та    догани про порушення трудової дисципліни, а також прийняте рішення про поновлення його на роботі  з відшкодуванням моральних  збитків у сумі понад 50 тисяч гривень. 
 
«Я вийду на роботу, а там подивлюсь що робитиму. Для мене основне, що це рішення стане прикладом для багатьох відстоювати свою позицію, і сподіватись на закон», - відзначає пан Гриценко.
 
Стати до роботи пан Гриценко зможе тоді, коли рішення суду набуде законної сили. Тимчасом, як пояснив «ТК» Михайло Пушкаренко, начальник юридичного управління Національної ради, Нацрада збирається оскаржити це рішення в апеляційній інстанції.   
 
 Нагадаємо, Микола Гриценко був звільнений 17 березня 2008 року з формулюванням «за порушення трудового законодавства без поважних причин».  Звільненню передувала активна  публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, в якому він висловлював незгоду з політикою Нацради України з питань телебачення і радіомовлення. 
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19576
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач
5557 дн. тому
Якщо Віталій Федорович буде й надалі разом зі всім своїм "органом" судитись з людиною, подавати всілякі апеляції, то точно - до "крапки" далеко. Але Бог розсудить.
spy
5569 дн. тому
за яку таку правду, панове? у кожного правда своя, а тим більше у Миколи Гриценка. Теж мені знайшли ображеного. Він сам кого хочте образить. І не спитає. Розслабтеся, в ці історії крапки не бачити ще довго...
5571 дн. тому
Щиро радію за тебе, Миколо!
Глядач
5572 дн. тому
Перечитав іще раз відкрите звернення Миколи. Пройшов уже рік відтоді. А що змінилось, панове? Людина загострила надзвичайно серйозні проблеми. Ми всі є свідками того, що все то - правда. І що? Цікаво чи Комітет свободи слова, окрім як турбуватись про ротацію "четвірки", зробив якісь висновки з цього листа? Очевидно, і суд це підтвердив, що з Гриценком фактично Нацрада розправилась. За правду. Не навчимось робити висновки - нічого у нас, панове патріоти, не вийде. "Скушают с потрохами"
Уничтожитель дебилов
5573 дн. тому
Ложила Нацрада на решения суда, а прокуратура ей потакает
Петро
5573 дн. тому
Є надія, що не все іще втрачено. Дяка справедливому і сміливому судді, який захистив чесного громадянтна України.
курус
5573 дн. тому
ну, гриценко,погоди!
Українець
5574 дн. тому
Молодець, Миколо! За правду вистояв. Хоч як і нелегко її виборювати в своїй Україні. Для інших приклад: борітеся - поборете!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду