Вищий адмінсуд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді

18 Січня 2011
25569
18 Січня 2011
16:02

Вищий адмінсуд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді

25569
Вищий адмінсуд поновив Миколу Гриценка на роботі в Нацраді

18 січня Вищий адміністративний суд поновив Миколу Гриценка на посаді начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із 17 березня 2008 року. Суд скасував постанову Київського апеляційного адміністративного суду і відновив постанову Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це ТК повідомив Микола Гриценко.

 

«Вищий адміністративний суд фактично поновив те формулювання, яке було в Окружного адмінсуду, що скасував накази про моє звільнення, про догани і визнав, що причиною звільнення стала моя позиція, висловлена у відкритому листі до Ради національної безпеки і оборони 22 січня 2008 року, де містилися критичні оцінки керівництва Національної ради», - розповів пан Гриценко. Рішення Вищого адмінсуду не підлягає оскарженню.

 

За його словами, тепер, коли він вийде на роботу, Національна рада має виплатити йому заробітну плату за три роки вимушеного прогулу. «Але я дуже шкодую, що в нашому законодавстві немає статті, щоб матеріальна частина судового рішення була компенсована не державою, а Віталієм Федоровичем Шевченком і тим складом Нацради, які приймали це рішення для захисту своїх корпоративних інтересів», - додав він.

 

Микола Гриценко поки не готовий сказати, чи має він намір працювати в Нацраді. «Мені насамперед треба було відстояти власне ім'я», - наголосив він.

 

Начальник управління правового забезпечення Нацради Михайло Пушкаренко сказав ТК, що Національна рада виконуватиме рішення суду і поновлюватиме Миколу Гриценка на посаді відповідно до закону. Детальніші коментарі він зможе надати тоді, коли Нацрада отримає письмове рішення суду.

 

Нагадаємо, Микола Гриценко був звільнений 17 березня 2008 року з формулюванням «за порушення трудового законодавства без поважних причин».  Звільненню передувала активна  публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, в якому він висловлював незгоду з політикою Нацради.

 

Пан Гриценко оскаржив своє звільнення в суді. 23 січня 2009 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив його позов і поновив на роботі.

 

Нацрада натомість подала апеляційну скаргу, і в червні 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції.

 

Окрім цього, Микола Гриценко подавав позов про захист честі, гідності та ділової репутації через ряд публікацій Івана Неживого, колишнього завідувача сектору роботи голови Нацради Віталія Шевченка. 19 жовтня 2010 року Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив його і виніс рішення про спростування. За інформацією пана Гриценка, відповідач подав апеляцію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду