Микола Гриценко виграв суд у Нацради попереднього складу щодо захисту честі, гідності та ділової репутації

20 Жовтня 2010
21553
20 Жовтня 2010
18:05

Микола Гриценко виграв суд у Нацради попереднього складу щодо захисту честі, гідності та ділової репутації

21553
Микола Гриценко виграв суд у Нацради попереднього складу щодо захисту честі, гідності та ділової репутації

19 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив позов екс-прес-секретаря Нацради Миколи Гриценка до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення попереднього складу про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це ТК повідомив пан Гриценко.

 

«Суд визнав, що ті матеріали, які розповсюджувались колишньою Нацрадою у ЗМІ і які стосувались моєї професійної діяльності, не відповідають дійсності. І суд виніс рішення на мою користь», - сказав він.

 

За словами пана Гриценка, предметом позову була низка публікацій, у яких його звинувачували «у непрофесіоналізмі, у тому, що не справляється зі службовими обов'язками». Зокрема, він вимагав спростування інформації, наведеної в матеріалі «В бій за ефір пішли козачки» у газеті «День». Також він вимагав грошову компенсацію у розмірі 2 тисячі гривень. Суд задовольнив вимоги позивача.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не є стороною, до якої висувалися позовні вимоги, уточнили ТК у Нацраді. «Відповідачем у зазначеній справі був колишній працівник Нацради, завідувач сектора організаційної роботи голови Нацради, котрий від свого імені опублікував статтю щодо Миколи Гриценка в газеті "День". Національна рада не брала участі у судовому процесі, оскільки, відповідно до Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", відповідальність за публікацію інформації у пресі несе автор і видання, яке її опублікувало», - йдеться в коментарі регуляторного органу.

 

Голова правління ЗАТ «Українська прес-група» (видавець газети «День») Сергій Бєлка сказав ТК, що газета брала участь у процесі, однак від детальніших коментарів поки утримався.

 

Нагадаємо, Микола Гриценко подав позов 28 січня 2008 року проти попереднього складу Нацради та автора матеріалу Івана Неживого, колишнього завідувача сектору роботи голови Нацради Віталія Шевченка.

 

Окрім цього на розгляді у Вищому адміністративному суді перебуває друга справа пана Гриценка проти Нацради щодо поновлення його на роботі. Суд першої інстанції виніс рішення на користь прес-секретаря, однак апеляційний суд його скасував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду