Валентина Теличенко: прокуратура хоче заховати від відповідальності Кучму

1 Березня 2011
6227
1 Березня 2011
10:52

Валентина Теличенко: прокуратура хоче заховати від відповідальності Кучму

6227
Валентина Теличенко: прокуратура хоче заховати від відповідальності Кучму

Адвокат Мирослави Ґонгадзе Валентина Теличенко вважає, що прокуратура намагається зменшити провину Олексія Пукача й уберегти від відповідальності замовників убивства Георгія Ґонгадзе.

 

Про це вона заявила газеті «Сегодня», коментуючи рішення Печерського суду Києва, який погодився з рішенням слідчого не обвинувачувати Пукача в замовному убивстві Ґонгадзе й дозволив закрити справу в цій частині обвинувачення. Слідчий і суд вважають, що Пукач убив журналіста, виконуючи злочинний наказ екс-голови МВС Валерія Кравченка, але не замовлення.

 

«Але в Кримінальному кодексі немає статті, яка передбачає провину за виконання наказу. Будемо подавати скаргу до Апеляційного суду, - заявила пані Теличенко. - Це рішення суду означає, що прокуратура робить спроби зменшити провину Пукача й приховати від відповідальності замовників убивства. Тобто хоче закінчити це розслідування встановленням провини Пукача і не з'ясовувати ролей у справі Кравченка й Кучми».

 

Щодо строків, то чим менше обтяжливих обставин (а такою могло бути вбивство на замовлення), тим більше в Пукача шансів не отримати довічний термін, вважає Валентина Теличенко.

 

Генпрокуратура ці заяви не коментує, мотивуючи тим, що ще не отримала постанову суду.

 

Нагадаємо, 31 січня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги Мирослави Ґонґадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про вбивство на замовлення. Валентина Теличенко наголосила, що це рішення суду буде оскаржено в апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду