detector.media
31.01.2011 14:42
Суд не визнав замовним убивство Ґонґадзе

Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги Мирослави Ґонґадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про вбивство на замовлення.

 

Про це повідомила Валентина Теличенко, адвокат Мирослави Ґонґадзе, пише «Українська правда».

 

За словами пані Теличенко, суддя не побачила замовлення у злочинному наказі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка: «Слідчий стверджує, що Пукач виконував злочинний наказ Кравченка та інших невстановлених слідством осіб. Тобто діяв не на замовлення, а виконував злочинний наказ».

 

Як зазначає адвокат, у Кримінальному кодексі немає статті, що передбачає вину за виконання злочинного наказу, а злочинним називається той наказ, виконання якого містить ознаки складу злочину якоїсь зі статей Кримінального кодексу. «Тобто, якщо наказ полягає у тому, щоб украсти курку, то це крадіжка, якщо наказ полягає у вбивстві - то це замовлення вбивства. Суддя, на жаль, повторила цю суперечність і так само стверджує, що Пукач вбив не на замовлення, а виконуючи злочинний наказ», - зазначила вона.

 

За словами Валентини Теличенко, «якщо це намагання Генпрокуратури сховати від покарання замовників, то ці намагання демонструють високий непрофесіоналізм слідчого».

 

«Суддя, для того щоб знайти хоч щось неправильне в аргументах заявників, приписала нам тези, про які ми не говорили», - додала вона. Як розповідає адвокат, суддя зазначила, що заявники нібито поставили під сумнів пункт обвинувачення, у якому стверджується про вбивство у зв'язку з виконанням потерпілим громадського обов'язку, і кажуть про доведеність вини Пукача.

 

«Особі, яка навіть не вчилася на юридичному факультеті, зрозуміло, що говорити про доведеність на цьому етапі не можна. Йдеться про наявність ознак складу злочину, а не про доведеність вини», - сказала вона.

 

Валентина Теличенко наголосила, що це рішення суду буде оскаржено в Апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY