«Репортери без кордонів» обурені останніми рішеннями в справі Ґонґадзе

10 Лютого 2011
9390
10 Лютого 2011
20:11

«Репортери без кордонів» обурені останніми рішеннями в справі Ґонґадзе

9390
«Репортери без кордонів» обурені останніми рішеннями в справі Ґонґадзе

«Репортери без кордонів» обурені останніми рішеннями у розслідуванні справи Ґонґадзе, від якого очікувалося, що воно визначить тих, хто стояв за вбивством Георгія Ґонґадзе. Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації, розміщеній на її сайті.

 

Як заявляють «Репортери...», від початку розслідування виглядало так, наче воно проводилося з метою дати вищим посадовим особам і політикам можливість уникнути причетності до злочину. Зараз метою слідства є покласти всю провину на Юрія Кравченка, колишнього міністра внутрішніх справ, який загинув за таємничих обставин у 2005 році, й Олексія Пукача, колишнього керівника служби зовнішнього спостереження МВС.

 

«Бажання захистити найвищих політичних лідерів, які, швидше за все, і віддали наказ знищити Ґонґадзе, відображається у непослідовностях та суперечностях, у яких зараз загрузнула Генеральна прокуратура, відповідальна за розслідування», - йдеться в заяві.

 

Одним з останніх прикладів цього є рішення Печерського райсуду міста Києва від 31 січня, який визнав законним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти колишнього начальника кримінальної розвідки Олексія Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві журналіста.

 

«Через десять років після жахливого вбивства Ґонґадзе, розслідування починає розвиватись у неприйнятному напрямку», - зазначають правозахисники.

 

«Репортери без кордонів» стурбовані очевидним браком безсторонності у рішеннях, які приймаються Генеральною прокуратурою, і закликають українську владу взятись за цю проблему - і таким чином, показати, що не влада є джерелом проблеми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9390
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Норика
4846 дн. тому
Тут репортерів не підтримую.Подібні вбивства мало де у світі розкриваються.Чому ж "Репортери" своє обурення не висловлять з приводу нерозкриття вбивства Д.Кенеді?Воно за 45 років так і не було розкрите. Головним залишається інше питання:де все-таки тіло Гонгадзе?Це ж головний аргумент!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду